Zelf eenvoudig betonblokken maken van restbeton

Zelf eenvoudig betonblokken maken van restbeton

Als je restbeton over hebt, voer je dat hoogstwaarschijnlijk af. Maar wist je ook dat je het kunt hergebruiken door er betonblokken van te maken? Voor jou als betonverwerkingsbedrijf of aannemer is het produceren van betonproducten een slimme zet. Want je hebt zo geen verwijderingskosten van de afvoer van restbeton. Daarnaast geniet je van extra inkomsten door de productie van een verkoopbaar product. Met stalen betonblokmallen en betonplaatmallen maak je zelf eenvoudig betonblokken, die weer goed van pas komen bij recyclingbedrijven en in de agrarische sector.

Het proces in 7 simpele stappen

Het maken van betonblokken doe je gemakkelijk zelf aan de hand van het opgestelde stappenplan door BETONBLOCK, marktleider in de productie en levering van hoogwaardige betonblokmallen.

  1. Plaats een lege mal op een vlakke ondergrond, zoals een stalen plaat of een speciale storttafel.
  2. Voorzie de binnenzijde van de mal van een oliehoudende coating.
  3. Giet het beton rustig in de mal, zo worden ook de uitsparingen goed gevuld.
  4. Tijdens het storten, wordt het beton getrild met een elektrische of pneumatische trilnaald.
  5. Na het vullen en trillen, strijk je het beton glad met een troffel. Het beton is klaar om uit te harden.
  6. Zodra het beton hard is, mag de mal verwijderd worden. Haal de wiggen en pinnen los.
  7. De mal kan nu worden verwijderd en je betonblok is klaar.

Legosysteem

Dankzij het BETONBLOCK-systeem is het mogelijk om van de betonblokken stevige muren en keerwanden maken. Aan de onderzijde zitten uitsparingen en aan de bovenzijde noppen. Zo kun je de blokken naadloos op elkaar stapelen net zoals legoblokken. De uitbreidingsmogelijkheden zijn eindeloos en je hebt geen specie nodig om de betonblokken aan elkaar te bevestigen. De stapelbare betonblokken zijn dus perfect voor tijdelijke bouwwerken, maar ook voor permanente.

Een mal, meerdere maten betonblokken

Met een standaardmal kun je meerdere blokken in verschillende afmetingen maken. Met behulp van deelwanden voor betonmallen kun je betonblokken storten ter grootte van een kwart, half of driekwart formaat. Ook betonblokken in trapsgewijze vorm zijn mogelijk. Zowel het installeren als het verwijderen van de deelwand gaat eenvoudig en snel.Een mal, meerdere maten betonblokken

Hoe vervoer en verplaats ik betonblokken?

Voor het verplaatsen en vervoeren van betonblokken zijn er bijpassende accessoires ontwikkeld. En dat is maar goed ook, want de zware betonblokken wil je immers wel veilig transporteren en verplaatsen. Een hijsjuk, de betonblokklem en de betonblokkantelaar maken het transport en plaatsen eenvoudig. Het hijsjuk wordt bevestigd aan een vorkheftruck. Het voordeel hiervan is dat het blok stabiel komt te hangen. Aan het hijsjuk of hijsketting komt een betonblokklem waarmee betonblokken opgetild, verplaatst en gestapeld kunnen worden. Om de blokken te kantelen is de betonblok kantelaar ontwikkeld. Daarmee kan het betonblok in de gewenste positie worden gedraaid waarna het op de juiste plaats worden gezet. Als extra uitrusting voor een vorkheftruck is er ook een rotator. Betonblokken kunnen hiermee worden vastgeklemd en hydraulisch worden geroteerd om zo aan de kant te worden gezet voor verdere uitharding. Speciaal voor het vervoeren van betonplaten is een hijs-en draaimechanisme ontwikkeld. Dat kan worden bevestigd aan de heftruck om zo de plaat te draaien. Daarnaast komt het hijsjuk weer van pas om betonplaten te leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *