4 redenen om een bedrijfswagen te leasen

4 redenen om een bedrijfswagen te leasen

Wie werkzaam is in de bouw zal zich vast wel in het feit herkennen dat je altijd onderweg lijkt te zijn. Je rijdt continu van afspraak naar afspraak. Toen je bedrijf nog niet zo groot was kon dit nog gemakkelijk met de eigen auto gedaan worden. Inmiddels is het bedrijf echter zo gegroeid dat dit bijna onmogelijk is. Zeker nu je ook groot gereedschap en materialen moet vervoeren. In dat geval is het prettig om over een eigen bedrijfswagen te beschikken. Maar kies je dan voor kopen of leasen?

Uit onderzoek blijkt dat veel ondernemers er tegenwoordig voor kiezen om een bedrijfswagen te leasen. En dat is ook helemaal niet zo vreemd, want leasen kent ontzettend veel verschillende voordelen. Twijfel jij nog? Wij geven je 4 goede redenen om voor bedrijfswagen leasen te kiezen.

1.    Geen extra onderhoudskosten

Wanneer je kiest voor operationeel leasen zijn de onderhoudskosten voor rekening van de leasemaatschappij. Een prettig idee. Zeker wanneer je bedrijf nog groeiende is kan een tegenvallende rekening van de garage niet iets zijn waar je op zit te wachten. Dit kan de financiële reserves van het bedrijf tot het nulpunt laten zakken. Bij een leasecontract is alles direct duidelijk. Je weet precies wat je per maand kwijt bent aan de bedrijfswagen en over andere kosten hoef je je niet druk te maken. Zo bespaar je jezelf en het bedrijf een hoop stress.

2.    Visitekaartje voor het bedrijf

Als ondernemer beschik je niet altijd over genoeg financiële reserves om direct een grote aankoop te doen. Een bedrijfswagen kopen is dan ook zeker niet voor iedereen weggelegd. Ondernemers die niet willen leasen en tevens over weinig geld beschikken zijn vaak genoodzaakt om voor tweedehands te kiezen. Het nadeel van tweedehands is dat de wagen snel wat kan mankeren en er tevens vaak minder aantrekkelijk uitziet.

Wie kiest voor een bedrijfswagen leasen zal echter altijd in een nieuwe auto rijden. Zo beschik je over een waar visitekaartje voor het bedrijf. En zeg nou zelf: de eerste indruk is toch goud waard?Visitekaartje voor het bedrijf

3.    Geen hoge aanschafkosten

Het grootste voordeel van leasen is natuurlijk dat je direct over een nieuwe bedrijfswagen kunt beschikken zonder dat je een gigantische aanschafprijs hoeft neer te tellen. Hierdoor sla je geen groot gat uit de financiële middelen van het bedrijf. De leasemaatschappij betaalt simpelweg het gehele bedrag aan de dealer. In ruil voor die verdiensten betaal jij de leasemaatschappij maandelijks een vooraf afgesproken bedrag. Hoewel dit natuurlijk ook niet goedkoop is, geeft het wel een hoop rust om maandelijks te weten waar je aan toe bent en direct over een gloednieuwe bedrijfswagen te beschikken.

4.    Zelf de eigenaar van de bedrijfswagen worden

Wanneer je voor een bedrijfswagen leasen kiest, zal je keuze krijgen uit verschillende leasevormen. Afhankelijk van de leasevorm die je kiest is het mogelijk om zelf de eigenaar van de wagen te worden. In veel gevallen blijft de bedrijfswagen in handen van de leasemaatschappij. Het is echter ook mogelijk om de wagen geheel af te betalen en vervolgens zelf de eigenaar te worden. Dat laatste kan fiscaal heel aantrekkelijk zijn. Raadpleeg je accountant of dit ook voor jouw bedrijf van toepassing is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *