De beste man (of woman) cave maken

De beste man (of woman) cave maken

We hebben allemaal een ruimte nodig waar we heerlijk tot rust kunnen komen. Een eigen plek in je huis waar je je even kunt afsluiten van de buitenwereld. Voor mannen is er de traditionele man cave, maar ook vrouwen claimen steeds vaker een kamer voor hunzelf. Dit wordt vaak een woman cave, mom cave of she shed genoemd. De vraag is nu, hoe creëer je zo’n plek voor jezelf?

Maak ruimte

Als je graag wat extra ruimte voor jezelf wilt creëren, dan zul je natuurlijk eerst plaats moeten maken. Wellicht heb je een zolder of een kelder in je huis waar je niet zoveel mee doet of zijn de kinderen het huis uit en kun je de kinderkamer verbouwen. Heb je geen plaats over in je huis? Geen zorgen. Een man of woman cave kan ook prima gecreëerd worden in een aanbouw of een tuinhuis.

Wat moet er in de cave?

Heb je ruimte gecreëerd? Dan is het tijd om invulling te geven aan je cave. Wat er nu absoluut in deze ruimte moet komen, is compleet afhankelijk van jouw eigen voorkeuren en hobby’s. Als je genoeg ruimte hebt, wil je er misschien een biljarttafel of een voetbaltafel in zetten. Wie weet past er een bar, een jacuzzi, of een sauna in, noem maar op! Alles wat jij nodig hebt om te relaxen is in principe een geweldige aanvulling van je cave. Velen zetten hun muziekinstrumenten hier neer, plaatsen er een grote comfortabele bank en een bureautje, waar aan geknutseld kan worden. Ga dus na wat jij graag doet om tot jezelf te kunnen komen en kijk of je er plaats voor hebt. Als je groots uit gaat pakken, is een goede inboedelverzekering nemen wel verstandig. Voor je het weet ben je namelijk een vermogen kwijt aan al je attributen.biljarttafel

Hoe kleed je het mooi aan?

Als je heerlijk tot rust wilt komen in je cave, is de ambiance minstens net zo belangrijk als de meubels en apparaten die je erin zet. Creëer sfeer, ruimte en rust. Onder de mannen is de klassieke man cave met lederen meubels en veel houtaccenten populair, hoewel een strakke stijl met veel elektronica ook aan terrein wint. Aangezien woman caves vrij nieuw zijn en er dus niet echt klassieke voorbeelden zijn die je ter inspiratie kunt gebruiken, kun je natuurlijk prima voor een retro of vintage look gaan. Sommigen verkiezen een donkere kamer waar ze al hun favoriete films kunnen kijken en/of waar ze de sfeer creëren van een bar, terwijl anderen graag voldoende licht binnenlaten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *