Hoe creëer je meer ruimte en gezelligheid in huis? 

Hoe creëer je meer ruimte en gezelligheid in huis? 

Ons eigen huis is voor velen een oase van rust. Hier ben je even weg van de dagelijkse beslommeringen, overdenk je wat er die dag is gebeurd en je bent weer even fijn samen met het gezin. Daarom houden we graag de ruimtes van ons huis knus en gezellig voor alle familieleden. Kortom, sfeer is belangrijk! Hoe zorgen we voor net dat beetje extra sfeer in huis. Het is belangrijk dat iedereen zich prettig voelt. In dit artikel delen we vijf tips met je. 

Tip 1: Zorg voor warmte

Een warm huis is ook sfeervol. Het is voor niemand leuk als het koud in huis is. Extra warmte in huis creëer je door goede isolatie. Het is heel verleidelijk om tijdens de koude wintermaanden de verwarming hoog te zetten, maar met glaswol, dubbelglas en een tochtstrip bij de ramen en deuren, hou je al heel veel kou buiten. Dekentjes op de bank staan ook erg gezellig en geven ook veel warmte tijdens koudere avonden. Dekentjes zijn extra leuk in je favoriete kleur. tochtstrips

Tip 2: Privacy of openheid?

Binnen een gezin is het belangrijk dat iedereen zijn of haar ding kan doen. Hoe zorg je nu voor de juiste balans tussen een plek van samenzijn en privacy? Een schuifdeur laten maken is hier een prima oplossing voor. Maak bijvoorbeeld een schuifdeur tussen de woonkamer en de keuken. Zo heb je de ene dag een leefkeuken waar de kinderen rustig hun huiswerk kunnen doen. De andere dag maak je iedereen weer onderdeel van het avondeten door de keuken open te houden. Elke dag is anders door een heel simpele oplossing. Hoe fijn is dat?

Tip 3: Voorkom zoveel mogelijk rommel

Een rommelig huis is ook niet gezellig. Er zijn gelukkig veel handige systemen om een huis opgeruimd en schoon te houden. Door middel van plankdragers van Gyzs.nl kun je rommel op de vloer een plekje geven. Voor het gezin is het ook leuk als iedereen zijn eigen plankje heeft. Zo is er ook geen onenigheid wie waar zijn spullen mag neerleggen. Gebruik het systeem van planken op de zolder, in een kelderkast of in de woonkamer voor boeken of speelgoed. Het maakt je huis netter en overzichtelijker.  plankdragers

Tip 4: Kies voor een andere kleur dan wit 

Wit is makkelijk te combineren met alle andere kleuren, maar kan soms een beetje saai zijn. Je geeft je woonkamer extra gezelligheid door voor een hele andere kleur te kiezen. Warme kleuren die nu in de mode zijn, zijn oud roze, okergeel, warm groen of Mediterraans oranje. Deze tinten zijn mooi te combineren met metallic goud en zilver, antraciet grijs of zandkleur. Van kleuren is ook echt bewezen dat ze een positief effect hebben op je humeur. Snel van die witte muur af!

Tip 5: Leuke accessoires  

Leuke accessoires kunnen een plaatje echt compleet maken. Ze maken de inrichting ook heel persoonlijk. Je kan accessoires dus echt zien als een kers op de taart. Denk aan leuke foto’s van het gezin, souvenirs van vakantiereizen of een aantal mooie planten. Alle kleine beetjes helpen. 

Wat doe jij om voor meer sfeer in huis te zorgen? Wij horen het graag in een reactie hieronder. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *