Hoe verbouw je je badkamer volgens plan?

Hoe verbouw je je badkamer volgens plan?

De badkamer veranderen is enerzijds ontzettend leuk, maar aan de andere kant ook best ingewikkeld. Je wil wel zo’n mooie badkamer maken, dat je er jarenlang plezier van hebt. Daarom is het belangrijk om stapsgewijs aan de slag te gaan. Dit artikel geeft je meer informatie over hoe jij dit kan aanpakken.

#1 Doe inspiratie op

Voordat je weet welke spullen je moet kopen, is het belangrijk om inspiratie op te doen. Voordat je het weet kom je om in de ideetjes die je hebt opgedaan. Het internet staat er vol mee. Op Pinterest kun je borden maken en daar namen aan geven. Maak dus een bord ‘Badkamer’ en plaats daar foto’s op van badkamers in jouw favoriete stijl. Ook op websites van woonmagazines is van alles te vinden. Van douchekop tot toiletrolhouder. Je kan jouw favoriete badkamer helemaal van tevoren uitdenken.

#2 De indeling van je badkamer

Het is ook handig om na te denken over de indeling van je badkamer. Als je die hetzelfde wil houden, dan hoef je geen leidingen om te leggen. Als je de indeling ander wil, raadpleeg dan een specialist. Een loodgieter weet hier wel raad mee. Je kan het uittekenen op een plan op schaalmodel. Tegenwoordig zijn er op internet ook handige tools te vinden die je badkamerindeling op 3D schaalformaat representeren. Doe daar zeker je voordeel mee!

#3 De belangrijkste plek

Het allerbelangrijkste in de badkamer is wel de douche of het bad. Heb je daar al een keuze in gemaakt? Denk ook goed na over de plek en welke soort douche of bad je wil. Je kan kiezen voor een douche met een cabine of voor een nis in de muur. Tegenwoordig zijn vrijstaande baden volgens de laatste trends. Hier kun je dus ook heel veel kanten mee op. Voordat je aan de slag gaat, is het goed om dit al te hebben vastgelegd in een plan.

#4 Welk toilet?

Het toilet hoort ook thuis in een badkamer. Heb je liever een staand toilet. Een hangend toilet is fijn, omdat je dan je badkamer makkelijker schoon kan houden. Je kan er zo met je dweil onder door. Een hangend toilet past ook meer in een badkamer volgens de laatste trends.

#5 Tegels

Tegels zijn er in alle soorten en maten. Het is moeilijk kiezen, omdat er veel leuke exemplaren bij zitten. Blijf daarom bij de stijl die je van begin af aan al voor ogen had. Dat maakt je keuze een stuk makkelijker. Denk ook na over de praktische zaken. In een kleine badkamer passen lichte tegels beter. Een lichte kleur maakt je badkamer ruimtelijker. Voor een grotere badkamer mag je best donkere tegels tegen de muur en vloer plakken, omdat het dan niet veel afdoet aan de ruimte.

Tegels badkamer

#6 De badkamermeubels

In het geval van badkamermeubels geldt ook de regel: less is more. Bedenk goed welke spullen je hebt en wat je in de badkamer wil opbergen. De badkamer schoonmaken wordt door veel mensen gezien als een minder leuke klus. Hoe minder je hoeft schoon te maken, hoe beter natuurlijk. Kies dus functionele meubels die precies genoeg zijn voor je benodigde badspullen.

#7 Badkamerverlichting

Speciale led verlichting is er ook voor de badkamer. Led lampen zijn verkrijgbaar in vocht- en waterbestendige varianten. Kijk dus goed welke plekken in de ruimte het meeste nat worden, zodat je weet welke lampen je waar moet plaatsen. Kies voor led verlichting met een dimmer om de juiste sfeer te bepalen.

Hoe pak jij de verbouwing van je badkamer aan? Laat het ons hieronder weten in een reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *