Wat is de beste garagedeur?

Wat is de beste garagedeur?

Misschien heb je een garage laten aanbouwen of is je oude garage aan een nieuwe deur toe? Tegenwoordig kun je daar behoorlijk keuzestress van krijgen, want er zijn veel verschillende deuren en stuk voor stuk hebben ze hun eigen voordelen. Veel huiseigenaren met een garage zien een garagedeur niet meer als een goedkope afsluiting. Het moet isolerend, veilig en makkelijk te bedienen zijn. Omdat alle opties de keuze niet bepaald makkelijker maken, helpen wij je graag op weg door de type garagedeuren en hun voordelen voor je op een rij te zetten.

Kanteldeur

Dit oude maar vertrouwde systeem heeft zijn glorie nog steeds niet verloren. Hoewel kanteldeuren een ruimte niet isoleren, zijn ze wel de perfecte oplossing voor garages waarbij het isolatie-aspect geen rol speelt. De kanteldeur is goedkoop, makkelijk te onderhouden en bovendien makkelijk te bedienen. Daarnaast zijn ze met hun vernieuwde sluitingen extra veilig. Je kunt dus wel voor een goedkope autoverzekering gaan, want dieven en vandalen komen niet meer zo makkelijk bij je auto.

Sectionale deur

Vind je een goede isolatie wel belangrijk? Dan kan de sectionale deur een goed alternatief zijn voor de kanteldeur. Een ander voordeel van dit type is de ruimtebesparing. De deur gaat immers recht omhoog en je hoeft dus geen kantelruimte vrij te houden om te voorkomen dat je deur op het dak of de neus van je auto terechtkomt. Er zijn ook zijdelingse sectionale deuren op de markt. Ideaal wanneer jouw garage bijvoorbeeld een schuin dak heeft, want deze deur schuift niet langs het plafond, maar langs de wand.

Roldeur

De roldeur biedt net zoals de sectionale deur het voordeel van veel ruimte, doordat het bij opening recht omhoog gaat. Bovendien zijn dit soort systemen niet alleen geschikt voor buitentoepassingen, maar ook voor binnen.

Roldeur

Openslaande deur

Heb je een garage, maar ben je niet van plan je auto er in te parkeren? Dan kan de openslaande deur een geschikt type deur zijn voor jou. Deze biedt grote veiligheid zolang het veiligheidsbeslag het weerstandsklasse 2 politiekeurmerk heeft. Je kunt er dus met een gerust hart je brommer, motor en fietsen inzetten. Ook isoleren deze deuren prima en ze bieden extra ruimte door de afwezigheid van geleidestangen.

Waar moet je nog meer rekening mee houden?

Als je optimaal gebruiksgemak wilt, zul je van tevoren moeten bepalen welke bediening je prefereert. Bij de meeste garagedeuren kun je kiezen tussen elektrisch en manuele bediening, maar bij de openslaande deuren is elektrische bediening niet mogelijk. Ga ook na of de garagedeur naar wens is met het oog op inbraakbeveiliging. In de meeste gevallen is een slot met een Veilig Wonen Politie Keurmerk mogelijk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *