4 tips voor inbraakbeveiliging

4 tips voor inbraakbeveiliging

 

Er zijn talloze manieren om je huis te beveiligen tegen inbrekers. Niemand wil natuurlijk dat het hen overkomt dat er inbrekers in huis komen, maar toch zijn er relatief weinig mensen die echt actie ondernemen. Wil je niet meteen overgaan op het zware geschut, maar toch het gevoel hebben dat je veiliger bent in je eigen huis? Volg dan deze 4 tips.

1. Voorkomen is beter dan genezen

Zorg dat je niet uitnodigt om in te breken: laat geen dure spullen in het zicht liggen. Heb je je laptop gebruikt voor je naar bed gaat? Berg hem dan even op in plaats van dat je je laptop op de keukentafel laat liggen. Zorg ook dat je geen sleutel buiten verstopt, ook al vind je het een slimme plek. Dieven zijn vaak wel bekend met waar ze moeten zoeken.

2. Maak het ze niet te makkelijk

Vaak denken mensen alleen aan inbraakbeveiliging voor de begane grond, maar het is ook belangrijk om te denken aan de eerste verdieping. Een eerste stap daarvoor is nagaan of je het ze niet te makkelijk maakt. Zorg bijvoorbeeld dat er geen kliko’s onder ramen staan of andere tuinmeubels waardoor het makkelijk is om omhoog te klimmen. Zorg dan ook dat je je ramen niet zomaar op een kier laat staan, hierdoor motiveer je inbrekers om ergens op te klimmen en binnen te komen.

3. Een makkelijke manier van afschrikken

Een heel makkelijke manier van inbraakbeveiliging is het ophangen van buitenverlichting. Het is ontzettend effectief en relatief goedkoop. Je koopt een buitenlicht met bewegingssensor al vanaf 20 euro. Deze lichten hang je op bij de voordeur en zodra ze beweging detecteren springen ze aan. Op deze manier staat de inbreker in de spotlights en is er een grote kans dat hij maakt dat hij weg komt. Een andere plek waar deze verlichting handig is, is bij je garagedeur. Dit is voor inbrekers namelijk een makkelijke plek om je huis in te komen.

4. Leg alles vast

Makkelijk te kopen en te controleren is beveiliging door middel van camera’s. Beveiligingscamera’s zijn te koop bij doe-het-zelf zaken. Het makkelijkste is om te kiezen voor een draadloze camera die aangesloten is op wifi. Op deze camera’s is het vaak mogelijk om live mee te kijken en krijg je meldingen wanneer er beweging is gedetecteerd.  Daarnaast zijn dieven ook minder snel geneigd om te proberen in te breken zodra ze een camera zien.door

Heb je toch behoefte aan extra beveiliging? Schakel dan de hulp van een professional in. Zij helpen je met beveiliging op glas (raambomen, combi-raamuitzetters), deuren (cilinders, anti-inbraakstrips etc.) of binnenshuis (alarm systemen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *