Kanten, zetten en buigen van metaal

Kanten, zetten en buigen van metaal

Kantbankmachines leveren uitstekend resultaat bij het buigen van plaatwerk in de gewenste hoeken. Door metaal te kanten wordt het nodige laswerk verminderd en ontstaat er een stevig eindproduct. Gekante materialen geven een strakke uitstraling. Bovendien is nabewerking niet nodig, zoals dit bij lassen wel vaak het geval is. Het machinaal kanten van materialen is daarnaast ook kostprijstechnisch een interessante bewerking.

Precisie met aangestuurde CNC-kantbanken

Kinkelder metal solutions uit Zevenaar heeft een modern machinepark met onder andere de nieuwste machines voor kanten, lasersnijden en buislasersnijden.De CNC-kantbanken worden automatisch aangestuurd waarbij gebruik wordt gemaakt van 3D kant software. De banken kunnen platen met een maximale lengte van 4000 mm moeiteloos buigen met een perskracht van maar liefst 320 ton en zijn geschikt voor een diversiteit aan materialen en complexe bewerkingen. Zowel enkelstuks als kleine series worden geheel geautomatiseerd gekant tot een product van hoge kwaliteit. Het kanten gebeurt regelmatig in combinatie met lasersnijden. Kinkelder beschikt over de modernste lasers, gebruikt de nieuwste technieken en heeft een korte levertijd.

metaal

De maakbaarheid van het product

Is het plaatmateriaal voorzien van gaten, dan kunnen deze tijdens het kanten vervormen. In overleg met de opdrachtgever bespreken wij de mogelijkheden en onmogelijkheden voordat het productieproces in gang wordt gezet. Met onze offline programmeersoftware kunnen wij van tevoren een simulatie van het eindresultaat maken. Het voordeel hiervan is besparing in tijd en geld voor het maken van proefproducten.

Er zijn diverse oplossingen om het vervormen van de gaten te voorkomen. Deze vervormingen worden eventueel besproken met de klant. Een van de mogelijkheden is een ander gereedschap te gebruiken. Maar er zijn ook andere oplossingen. Voor de verschillende aanpassingen is Kinkelder metal solutions uitstekend toegerust. De productspecialisten werken nauw samen met een team vakmensen dat niet alleen kijkt naar de maakbaarheid van het product, maar ook let op zaken als materiaalrendement en vereenvoudiging van de productie.

Metaalbewerking op maat

Een goed product ontstaat uit verschillende mogelijkheden en resulteert in precies dát product dat u wenst. Juist daar ligt de expertise van Kinkelder. Het kanten van plaatmaterialen is een specialistische bewerking. Met hun moderne machinepark, goed opgeleide vakmensen en hoge kwaliteitseisen is dit bedrijf een sterke, betrouwbare partner. Dit geldt ook voor andere metaalbewerkingen, zoals lasersnijden, buislasersnijden, lassen en bijvoorbeeld waterstraalsnijden. De bewerkingen zijn in vele gevallen vergaand geautomatiseerd. Het flexibel ingerichte productieproces wordt optimaal benut en komt tegemoet aan vrijwel alle wensen en eisen. Toch blijft het bedrijf voor vele opdrachtgevers nog steeds ‘de smid op de hoek’.  Toegankelijkheid en samenwerking gaan in Zevenaar hand in hand met hightech oplossingen als het gaat om metaalbewerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *