3 voordelen van kunststof kozijnen

3 voordelen van kunststof kozijnen

Steeds meer mensen kiezen voor de voordelen van kunststof kozijnen. Waar voorheen voornamelijk houten kozijnen gezien werden, is het aantal kozijnen dat op de Nederlandse woningen pronkt de afgelopen jaar explosief gestegen. Inmiddels is de kunststof variant de meest verkochte in Nederland. En dat is met goede reden! Wist je dat kunststof kozijnen bijvoorbeeld veel veiliger zijn dan gewone houten kozijnen? De kozijnen zijn immers veel moeilijker te ontgrendelen door dieven en worden tevens op basis van het Nederlands veiligheidskeurmerk geïnstalleerd. Daarnaast kunnen ze ook bijdragen aan een veiligere omgeving in het geval van brand. Kunststof is namelijk vrijwel niet ontvlambaar en laat vlammen zelfs sneller doven. Genoeg redenen dus om de keuze voor kunststof kozijnen een stuk interessanter te maken! In deze blog vertellen we je meer over de 3 grootste voordelen van kunststof kozijnen, zodat we de keuze een stuk gemakkelijker maken.

#1 Zeer voordelig in onderhoud

Kunststof kozijnen in Hoofddorp, kozijnen tegen de laagste prijs, kozijnen van de beste kwaliteit… je hebt al deze reclameslogans vast al eens voorbij zien komen. Terwijl je ondertussen gewoon weer verder ging met je dagelijkse bezigheden, waren je hersens toch druk bezig om deze informatie te verwerken. Zou het echt kloppen dat kunststof kozijnen een veel beter alternatief zijn voor jouw oude houten kozijnen? Bij het lezen van de talloze voordelen, was je eigenlijk al direct verkocht. De meeste mensen worden erg blij van de prijs van kunststof kozijnen. Zo zijn kunststof kozijnen over het algemeen 15% goedkoper dan houten kozijnen en scheelt dit zelfs 20% met de aluminium variant. Daar komt ook nog eens bij kijken dat je kunststof kozijnen vrijwel niet hoeft te onderhouden, iets wat bij de houten variant dikwijls wel nodig is.

voordelig onderhoud kunsttof kozijnen

#2 Lange levensduur

Naast de lagere prijs van kunststof kozijnen, gaan ze ook nog eens enorm lang mee. Naar verwachting gaan kunststof kozijnen wel 40 tot 50 jaar mee. Hierdoor is de kans klein dat je ooit nog nieuwe kozijnen aan moet schaffen. Wist je dat kunststof kozijnen bovendien voor waardevermeerdering van een woning kunnen zorgen? De meeste kijkers zijn dol op de uitstraling van kunststof kozijnen en vallen tevens voor de onderhoudsvrije kwaliteiten van deze variant. Dat is pas een win-win situatie voor iedereen!lange levensduur kunststof kozijnen

#3 Bespaar op de energiekosten met kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen worden tevens toegepast om de woning beter te isoleren. Veel mensen zijn tegenwoordig op zoek naar manieren om te besparen op hun stookkosten. Dit is tevens enorm lastig als een woning slecht geïsoleerd is. Kunststof heeft van zichzelf isolerende kwaliteiten. Het kunststof in de kozijnen is namelijk hol van binnen. In deze holtes bevinden zich kamers, die in het geheel overvloeien in de kozijnen. In deze kamers vind je stilstaande lucht. Deze stilstaande lucht zorgt voor isolatie en warmte. De kou kan het huis niet onttrekken en kan ook geen manier vinden om binnen te komen. Door kunststof kozijnen te installeren, kan je wel 250 euro per jaar besparen! Zo verdien je de kosten van kunststof kozijnen binnen no-time terug en kan je direct genieten van meer wooncomfort!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *