Waarom kiezen voor elektrische vouwgordijnen?

Waarom kiezen voor elektrische vouwgordijnen?

Vouwgordijnen behoren al jarenlang tot de meest populaire gordijnen van ons land. Ze werden al in de Romeinse tijd voor het eerst gebruikt. Door de jaren heen is de techniek natuurlijk continu veranderd, maar de populariteit bleef hetzelfde. Een nieuwe en innovatieve ontwikkeling op het gebied van raamdecoratie is de elektrische oplossing. Hiermee bedoelen we de mogelijkheid voor een elektrisch besturingssysteem. Dit klinkt misschien een beetje vreemd, wellicht als luxeproduct. Iets wat je nooit zal gebruiken. Maar het zal je verrassen hoe groot de vraag naar elektrische vouwgordijnen is. Logisch ook, want het biedt veel verlichting voor mensen in bepaalde situaties. Waarom kiezen voor een elektrisch vouwgordijn? Wij zetten de talloze voordelen voor jou op een rijtje.

Ideaal voor mensen met een lichamelijke handicap

Naarmate je ouder wordt, krijg je regelmatig te maken met lichamelijke ongemakken. Het wordt moeilijker om uit de zetel omhoog te komen, de trap lopen is lastig en ook het controleren van een zware kabel is eigenlijk niet meer te doen. Hierdoor kan het lastig zijn om de vouwgordijnen op elk willekeurig moment te laten zakken of omhoog te halen. Dat is natuurlijk ontzettend vervelend. Er is immers niet altijd iemand om je te helpen. Een elektrisch besturingssysteem biedt dan solaas. Dit geldt uiteraard ook voor mensen die minder valide zijn. Zij hebben veel baat aan een elektrisch systeem.

Moeilijk bereikbare ramen

Sommige woningen kennen een heel stel ramen die zeer moeilijk bereikbaar zijn. Ze geven de woning misschien wel een karakteristieke uitstraling, maar als bewoner kan dit enorm veel problemen opleveren. Niet alleen voor het reinigen van de ruiten, maar ook voor het plaatsen en gebruiken van raamdecoratie. Het is immers niet mogelijk om de gordijnen gemakkelijk te openen of te sluiten. Niet zonder een trap of andere hulpstukken. Een elektrisch vouwgordijn biedt ook in dit geval solaas. Je brengt sfeer in huis met prachtige raamdecoratie en het is ook nog eens gemakkelijk te besturen. Een win-win situatie dus!elektrische gordijn

Gemak dient de mens

Natuurlijk is een elektrisch besturingssysteem ook gewoon heel makkelijk. Het is tegenwoordig zelfs mogelijk om met één klik op de knop alle elektrische vouwgordijnen tegelijk te bedienen. Hierdoor hoef je niet eens meer van de bank op te staan om alle gordijnen te besturen. Dat geeft je een waar luxe gevoel.

Talloze mogelijkheden

Het bedienen van de vouwgordijnen is op verschillende manieren mogelijk. Zo kan je ervoor kiezen om een simpele afstandsbediening te gebruiken, maar het is ook mogelijk om de gordijnen via je smartphone te besturen. Je kunt ook een vaste tijd instellen, zodat de gordijnen altijd op gezette tijden openen en sluiten. Hiermee kan je ook energiekosten besparen. Als je de gordijnen van afstand kunt besturen, is het bijvoorbeeld eenvoudiger om de warmte of koelte binnenshuis te houden. Hierdoor is het omhoog draaien van de thermostaat of het gebruik van een airco of waaier niet meer nodig.

Bespreek samen met de fabrikant van de vouwgordijnen over de verschillende mogelijkheden en welk bedieningssysteem het beste bij jouw situatie past. Zo geniet je binnen mum van tijd van een prachtig elektrisch vouwgordijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *