Waarom kamerplanten kopen?

Waarom kamerplanten kopen?

Planten, de één is er dol op en de ander moet er niet aan denken om ze in huis te halen. Dan zijn er ook nog mensen die een zogenaamde ‘haat-liefdeverhouding’ met hun planten hebben. Ze vinden de uitstraling van groen in huis geweldig, maar hebben er maar moeite mee om ze daadwerkelijk in leven te houden. Dat laatste is dan ook direct de meest gemaakte opmerking als we vragen waarom iemand geen planten in huis heeft. Waarom zou je mooie kamerplanten kopen als ze na enkele weken alweer overleden zijn? Het antwoord is simpel: als je de planten mooi kan houden is een kamerplant een ware eyecatcher voor iedere ruimte. In dit artikel vertellen we meer over de voordelen van kamerplanten en leggen we uit hoe jij ze, zelfs zonder groene vingers, mooi kunt houden.

mooie kamerplant groot
copyright Laura Verschuur

Voordelen van kamerplanten

Kamerplanten zijn onmisbaar binnen ieder interieur. Een kamerplant biedt niet alleen heel veel sfeer, maar schenkt je ook de mogelijkheid om meer uit een ruimte te halen. Daarmee geniet je van een prettige eyecatcher waar je een waar statement mee kunt maken. Natuurlijk schaf je een kamerplant voornamelijk aan voor zijn uitstraling binnen jouw woning, maar dat is niet het enige voordeel. Wij zetten de belangrijkste voordelen voor jou op een rijtje:

  • Planten maken ons blij! Uit meerdere medische studies is gebleken dat ons humeur omhoog gaat als we natuurlijke elementen in huis brengen. Niet alleen omdat de mens de natuur nodig heeft om gezond te blijven, maar ook omdat het verzorgen van planten of dieren de bloeddruk laten dalen en stressverlagend kunnen zijn.
  • Natuurlijke elementen spelen een belangrijke rol binnen onze huidige woontrends. Of je nu planten naar het balkon of de tuin haalt of ze lekker binnenshuis plaatst, een beetje groen mag niet ontbreken. Kamerplanten spelen dan ook een essentiële rol bij het verkrijgen van meer sfeer binnen de ruimte.
  • De meeste kamerplanten werken luchtzuiverend. Hierdoor ontstaat er meer zuurstof in de ruimte en profiteer je van een schonere lucht. Dit is vooral een belangrijk voordeel voor mensen die vaak te kampen hebben met luchtweginfecties en/of allergieën. Daarnaast kunnen planten ook de weerstand positief beïnvloeden.
voordelen van kamerplanten
copyright Laura Verschuur

Planten mooi houden, hoe doe je dat?

‘Alles wat groen is, gaat dood’, had deze uitspraak van jou kunnen zijn? Let dan goed op! Er zijn genoeg mensen die niet gezegend zijn met groene vingers. Ze doen enorm veel moeite om planten mooi te houden en toch lijkt het telkens te mislukken. Anderen lijken juist magische vingers te hebben en wekken iedere plant weer tot leven. Het grote verschil tussen groene vingers en beginnelingen? Ervaring, kennis en een hoop tijd en aandacht!

Gelukkig hoef je echt niet jaren met je neus in de boeken te zitten om kamerplanten mooi te houden. Door met enkele zaken rekening te houden, zorg jij ervoor dat jouw planten mooi blijven. Kies bijvoorbeeld eerst voor een relatief eenvoudige plant. Let tevens goed op het onderhoudsadvies. Hierbij krijg je al een duidelijk beeld van de moeilijkheidsgraad van de verzorging. Vraag eventueel om advies bij het winkelpersoneel om dé perfecte kamerplant uit te kiezen. Zij kunnen jou helpen aan een kamerplant die eenvoudig te onderhouden is en kunnen bovendien ook nog eens advies op maat geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *