3 essentiële tools om jouw tuin mooi te houden

3 essentiële tools om jouw tuin mooi te houden

Een mooie tuin kan iets zijn om heel trots op te zijn, een echte toevoeging aan je huis. Iedereen richt zijn of haar tuin op een eigen manier in en gebruikt daarbij een eigen stijl. Het aanleggen van een mooie voortuin of achtertuin is vaak een hele klus, maar het onderhouden en mooi houden van je tuin is vaak nog een grotere opgave. Een goede en mooie tuin heeft namelijk aandacht nodig. Wanneer je een jaar lang niets aan je mooie tuin doet, kan het zomaar zijn dat je tuin er een paar maanden later erg onverzorgd uitziet. Als je er voor wil zorgen dat je tuin in een optimale staat is en blijft, dan zijn een paar tools voor jou onmisbaar.

Hogedrukreiniger

Iedereen die tegels in de achtertuin heeft liggen kent het probleem van de groene aanslag die op tegels te zien is. Na een winter vol kou en winterse neerslag kan er een groene aanslag te zien zijn, die je met een hogedrukreiniger eenvoudig kunt verwijderen. Ook schuttingen, muurtjes of zelfs tuinmeubels zijn goed schoon te krijgen met een hogedrukreiniger. Een hogedrukreiniger van GAMMA kun je bovendien instellen met een verschillende hoeveelheid druk, temperatuur van het water en zijn bovendien aan te vullen met verschillende accessoires zoals een speciale terrasreiniger.

Grasmaaier

De grasmaaier is eigenlijk onmisbaar in iedere tuin waar een gazon is aangelegd. In de zomer het niet ondenkbaar dat je tot wel twee keer per week het gazon moet maaien, omdat het gras dan erg snel groeit. In de winter is dit minder, maar ook dan groeit het gras. Grasmaaiers zijn er verschillende soorten en maten te verkrijgen. Je hebt de ouderwetse grasmaaier die je handmatig voortduwt, maar ook de elektrische grasmaaier wordt steeds populairder.

Tuinslang en sproeier

In Nederland komt het steeds vaker voor dat we in de zomer een langere tijd van droogte meemaken. Een tuin waar een gazon, planten of bloemen in staan, kan niet te lang zonder water. Er zijn verschillende soorten tuinslangen en sproei installaties te krijgen die het voor jou erg makkelijk maken om je tuin te voorzien van water. Voor dergelijke systemen is het wel erg praktisch om een buitenkraan te hebben. Als je een tuin vol groen hebt maar geen buitenkraan, kan het fijn zijn om door een loodgieter een buitenkraan te laten aanleggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *