Verhuizen: waar laat ik mijn spullen?

Verhuizen: waar laat ik mijn spullen?

Verhuizen is een stressvolle tijd. Of je nu een straat verder naar een twee-onder-een-kap verhuist vanuit een rijtjeshuis – of dat je het halve land door reist om in een andere stad te gaan wonen. Het is en blijft een grote onderneming. Er zijn een hoop zaken waar je rekening mee moet houden, en vandaag gaan we het over je spullen hebben. En om precies te zijn, waar je deze het beste kunt onderbrengen tijdens het verhuizen.

Als het mogelijk is: direct naar je nieuwe huis

In veel gevallen is het de beste optie om je spullen direct naar het nieuwe huis te brengen. Dit is de gemakkelijkste optie omdat je zo maar één keer aan het sjouwen hoeft. Als je niet veel spullen hebt kun je dit meestal wel zelf regelen met een busje, maar vaak is het beter om een gecertificeerd verhuisbedrijf in te schakelen. Dan zet je al je spullen van tevoren klaar in huis, en dan zullen zij binnen korte tijd alles stevig in de verhuiswagen zetten. Het voordeel is dat je een kleinere truck nodig zal hebben, zij mee zullen tillen en alle spullen tijdens de rit stevig vast zullen zitten (m.b.v. touwen en spinners) in de verhuiswagen. Ook helpt het bedrijf met uitladen.verhuiswagen

Maar wat als je tijdelijk ergens anders gaat wonen?

Niet iedereen heeft het geluk dat zij direct thuis kunnen in hun nieuwe huis. Misschien ga je zelf je huis uit op 1 augustus – maar kun je pas vanaf 1 september je nieuwe huis in. Dan zul je dus een tijdelijke oplossing moeten zoeken. Je kunt natuurlijk al je spullen mee verhuizen naar je tijdelijke woning (bijvoorbeeld een short-stay woning – of bij familie), maar dit is vaak geen optie. Je short-stay is niet groot genoeg en je familie kan al je spullen waarschijnlijk niet kwijt. In dit geval is het slim om te kiezen om je spullen tijdelijk in een opslagruimte onder te brengen. Zo kan alles verpakt blijven en kun je het vanuit de verhuiswagen direct in de loods zetten – en ze de volgende maand snel weer terug in laden.

Andere gevallen wanneer een opslagruimte van pas kan komen

Als het mogelijk is, kies dan voor een opslagruimte die dicht bij je nieuwe huis ligt. Dit zal het gemakkelijker en efficiënter maken om je spullen te verhuizen. Ga ja naar Amsterdam of Rotterdam verhuizen? Hier zijn 2 goede opslagruimtes waar je je spullen in die steden goed kwijt kan: Shurgard opslagruimte Amsterdam en opslagruimte Rotterdam. Ook kun je opslagruimtes gebruiken voor als je in een kleiner huis of appartement gaat wonen. Hier kun je dan de spullen kwijt die je niet meeneemt. Je kunt ze dan rustig laten staan terwijl je een koper voor de spullen zoekt.

opslagruimte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *