Ophangen van foto’s en schilderijen: zo pak je dat aan!

Ophangen van foto’s en schilderijen: zo pak je dat aan!

Foto’s en schilderijen mogen niet ontbreken in een woning. Zij zijn allesbepalend voor de sfeer in huis. Met een foto of schilderij kan je je interieur een persoonlijke twist geven. Daarnaast kan je met een schilderij de uitstraling van het interieur bepalen. Kortom: foto’s en schilderijen zijn van essentieel belang voor iedere woning. Toch vinden we het vaak lastig om deze binnen het interieur te verwerken. De voorkeur gaat natuurlijk uit na het ophangen van deze kunstwerken. Dit vraagt echter wel om het boren van gaten of het slaan van spijkers in de muur. Hierdoor neemt de kwaliteit van de muren in huis drastisch af. Wil je dat wel? Of bestaan er ook andere opties? Het ophangen van foto’s en schilderijen blijft een vak apart. Daarom geven wij een aantal tips om jouw mooiste kunstwerken tentoon te stellen, zonder de muren te beschadigen.

Oplossing voor de lange termijn

Vaak zien we dat mensen snel een gat in de muur boren en verder niet nadenken over de consequenties. Als ze echter enkele jaren later willen verhuizen of de kamerindeling willen aanpassen, merken ze dat deze gaten niet bepaald handig zijn. Dit betekent dat je met vulmiddel aan het werk moet gaan. Veel mooier wordt de muur er vervolgens niet op.

Als je naar een oplossing voor de lange termijn zoekt, is een schilderij ophangsysteem de ideale keuze. Deze systemen bestaan uit speciale rails die aan de muur of het plafond bevestigd kunnen worden. De ophangdraden kunnen vervolgens naar wens verschoven worden. Waardoor je altijd flexibel blijft in het ophangen en verschuiven van kunstwerken. Al wil je iedere maand iets anders, het is altijd mogelijk. En dat terwijl de muur verder niet beschadigd raakt.Oplossing voor de lange termijn

Opvallende keuze of toch niet?

Een schilderij ophangsysteem is de perfecte keuze als je houdt van afwisseling en de muren niet onnodig wilt beschadigen. Dat is natuurlijk niet het enige voordeel. Een ophangsysteem beschikt ook nog eens over een geweldige uitstraling. Je kunt er zelf voor kiezen of je hey systeem zelf laat opvallen of dat je de kunstwerken deze taak laat vervullen.

Wil je een statement maken in huis? Kies dan bijvoorbeeld voor een stoere aluminium of zwarte rails tegen een witte wand. Zo creëer je een speels contrast om je kunstwerken nog beter tot hun recht te laten komen. Het is tevens mogelijk om voor een ophangsysteem met verlichting te kiezen. Zo zet je jouw kunstwerken letterlijk in de spotlight. Hierdoor krijgen ze een professionele en luxe uitstraling. Zelfs een simpele foto van jullie gezin wordt zo een waar kunstwerk.

Natuurlijk hoef je niet direct voor een opvallende uitstraling te kiezen. Het is ook mogelijk om de rails netjes weg te werken binnen het interieur. Zo ligt de focus enkel op de kunstwerken en is er verder geen afleiding aanwezig.

Andere oplossingen

Natuurlijk zijn er ook andere oplossingen om foto’s en schilderijen op te hangen. Wanneer je geen rails op wilt hangen zijn er nog andere ophangsystemen mogelijk. Vraag om advies aan een leverancier van de systemen. Zij kunnen je precies vertellen welk systeem het meest geschikt is. Zo geniet je altijd van een goede oplossing om jouw foto’s en schilderijen professioneel en veilig op te hangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *