Hoe breng je meer sfeer in huis?

Hoe breng je meer sfeer in huis?

Heb jij het gevoel dat je echt thuiskomt als je je woning betreedt? Het antwoord hoort natuurlijk ‘ja’ te zijn, maar over het algemeen blijken Nederlanders niet onverdeeld positief te antwoorden op deze vraag. Vaak horen we dat er iets mist in huis. Wat er precies mist? Dat weten we meestal niet goed te verwoorden. Over het algemeen is het echter wel eenvoudig te verklaren. Bij het inrichten van een woning denken we meestal voornamelijk aan de meubels en accessoires. Hierbij richten we ons tot de huidige woontrends en proberen we het ‘perfecte’ plaatje uit een woontijdschrift na te maken. Dat staat natuurlijk enorm mooi. De keerzijde is echter wel dat dit perfecte plaatje niks van jouw persoonlijkheid wegheeft. Er zit geen bezieling in de ruimte, geen gevoel van ‘thuiskomen’. Sfeer in huis aanbrengen is moeilijker dan je in eerste instantie zou denken. Dat blijkt wel. Hoe breng je meer sfeer in huis? Wij geven enkele handige tips.

De juiste verlichting

Licht is ontzettend belangrijk voor de sfeer in een ruimte. Hierbij moet je niet alleen denken aan de lichtval met de juiste raambekleding, maar ook aan de juiste design verlichting. Maak gebruik van tafellampen, plafonnieres, wandlampen of lightboxen om de kamer een flinke sfeerboost te geven. Maak hierbij gebruik van een weldoordacht lichtplan. Stel deze op met een professional of ga zelf aan de slag.

Wanneer je een lichtplan opstelt, moet je rekening houden met enkele belangrijke zaken. Bij een lichtplan betrek je meerdere lichtbronnen om zo de perfecte lichtval in huis te creëren. Denk hierbij aan basisverlichting en accent- en sfeerverlichting. Door de juiste combinaties te maken, verhoog je de sfeer in huis.

meer sfeer in huis

Warme kleuren

Je kunt de sfeer in huis eenvoudig veranderen door warmere kleuren te gebruiken. Vaak zien we dat er tegenwoordig vooral lichte kleuren in gebruik zijn. Dit maakt de woning immers ruimtelijker. Wanneer je echter voor sfeer kiest, kunnen we stellen: hoe warmer, hoe beter. Kies bijvoorbeeld voor aardetinten, rood, oranje, geel en combineer deze met zachte ondertonen. Zo maak je een warm en sfeervol geheel van je woning. Uiteraard is het wel belangrijk dat je de kleuren zelf ook ziet zitten. Kies nooit voor een zogenaamde ‘modekleur’ omdat dit in de woontrends vermeldt staat. Ga altijd af op je eigen smaak. Zo geniet je van meer sfeer en bezieling in je eigen woning.

Zorgvuldig selecteren van meubels

Vaak zien we dat mensen bij een verhuizing meerdere meubels meenemen en deze met nieuw meubilair combineren. Het resultaat? Een rommelige vertoning. Meubels die bij elkaar vloeken of wegvallen in het geheel. Zonde eigenlijk! Begin daarom met het zorgvuldig selecteren van je meubels. Meubels die niet goed bij elkaar passen, kunnen ook de sfeer in huis niet ten goede komen. Verwijder overbodige meubels en laat het resterende interieur beter tot zijn recht komen. Zo ziet het interieur er rustiger uit en kan je door middel van het nieuwe interieur én je verlichting van Artemide een sfeervolle woning creëren. Welkom thuis!Artemide hanglamp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *