Energie, wanneer mag je overstappen?

Energie, wanneer mag je overstappen?

2019 staat voor veel mensen in het teken van besparen. Het dagelijkse leven lijkt steeds duurder te worden, waardoor we massaal willen besparen op de maandelijkse vaste lasten. Toch is dat niet zo makkelijk als het lijkt. Op huur- en hypotheeklasten kun je immers niet besparen. Toch zijn er ook vaste lasten waarbij het wél mogelijk is om extra geld uit te sparen. Denk maar eens aan de energierekening. Veel mensen zijn bang dat dit betekent dat ze ontzettend energiezuinig moeten leven, maar ook dat hoeft niet direct het geval te zijn. Uiteraard helpt het wel mee als je je energieverbruik omlaag kunt halen. Overstappen blijkt in de meeste gevallen echter al voldoende effectief te zijn. Maar wanneer is het eigenlijk mogelijk om over te stappen? En hoe pak je dit aan? Daarover lees je hieronder meer.

Wanneer is overstappen mogelijk?

Overstappen van energieleverancier. Het klinkt heel gemakkelijk, toch blijkt het voor veel mensen een waar dilemma te zijn. Daarnaast zien ze ook beren op de weg. Als je nu tevreden bent met je energiemaatschappij, waarom zou je dan de risicovolle overstap nemen? Het antwoord is simpel: om geld te besparen. Mensen die jaarlijks tussen energieleveranciers wisselen, kunnen honderden euro’s per jaar besparen. Vaak geniet je van welkomstacties en prettige aanbiedingen, waardoor je de maandelijkse lasten flink omlaag ziet gaan. Maar is het wel mogelijk om op elk moment van het jaar over te stappen? Of ben je gebonden aan een contract?

Om die vraag te beantwoorden is het noodzakelijk om je huidige energiecontract flink onder de loep te nemen. Beschik je op dit moment over een contract voor bepaalde of onbepaalde tijd? Bij een contract voor onbepaalde tijd kun je op elk moment van het jaar wisselen van energiemaatschappij. Bij een contract voor bepaalde tijd ligt dit anders. Hierbij ben je gebonden aan contractvoorwaarden. Vaak wordt er een vergoeding geëist als je het contract voortijdig opzegt. Dit hoeft niet altijd een probleem te betekenen. Na het lezen van energie ervaringen van Nuon kunnen we concluderen dat in veel gevallen de overstapkosten worden vergoed door de nieuwe energieleverancier. Zij staan te springen voor nieuwe klanten en willen dolgraag de overstap interessanter maken. Door de boete te vergoeden, kunnen zij meer klanten binnenhalen. Dat maakt een overstap opeens een stuk interessanter voor de consument.

reviews overstappen energie

 

Overstappen van energieleverancier: hoe pak je dit aan?

Overstappen van energieleverancier is niet moeilijk. Vaak kan dit online geregeld worden. Als je op dit moment geniet van een contract voor bepaalde tijd bij je huidige energieleverancier is het wel noodzakelijk om dit goed te regelen. Het is aan te raden om in dit geval telefonisch contact op te nemen met de nieuwe energiemaatschappij. Vraag wat hun visie is op deze contracten en of er sprake is van een vergoeding als je bij hun een nieuw contract afsluit. Zo kun je gemakkelijk besparen op energie en kom je niet voor onverwachte financiële tegenvallers te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *