Wat kost een houten kozijn met dubbel glas?

Wat kost een houten kozijn met dubbel glas?

Ben je niet meer tevreden over je huidige kozijnen? Is de uitstraling niet meer wat het geweest is, laten ze vocht door of is er sprake van tocht in huis? Dan is het hoog tijd om je kozijnen te vervangen. Nieuwe kozijnen geven de woning direct een nieuwe uitstraling en beschikken over een zeer hoge isolerende functie. Je wilt hoogstwaarschijnlijk wel dat er opnieuw dubbel glas wordt geplaatst of je maakt van de gelegenheid gebruik om eindelijk voor HR++ glas te kiezen. Is jouw oog op houten kozijnen met dubbel glas gevallen? Dan ben je vast nieuwsgierig naar het prijskaartje. In dit artikel geven we antwoord op de vraag: wat kost een houten kozijn met dubbel glas? Natuurlijk behandelen we ook de andere soorten kozijnen kort.

Kosten

De exacte prijs van een houten kozijn met dubbel glas verschilt per situatie. Dit is afhankelijk van jouw eigen wensen en het glas dat gebruikt wordt. Er bestaat immers niet maar één type glas. Over het algemeen onderscheiden we vier verschillende soorten: HR, HR+, HR++ en HR+++. Ieder type glas beschikt over een eigen prijskaartje. Daarnaast verschillen ook de arbeidskosten per leverancier. In het onderstaande overzicht geven we je een indicatie van de kosten van een houten kozijn met dubbel glas en lichten we ook de andere soorten kozijnen toe. We maken hierbij gebruik van de meest gekozen glassoort: HR++.

Kozijn Oppervlakte Kosten incl. BTW, montage en glas
Houten kozijn 1m2 € 750 – € 900
Kunststof kozijn 1m2 € 700 – € 800
Aluminium kozijn 1m2 € 800 – € 950

Zoals in het bovenstaande tabel te zien is, zijn aluminium kozijnen verreweg de duurste optie. Daarna volgen houten- en kunststof kozijnen elkaar op de voet. Ieder materiaalsoort kent zo zijn eigen voor- en nadelen. Houten kozijnen beschikken over een natuurlijke charme en zijn zeer geliefd bij traditionele Nederlandse woningen. Kunststof- en aluminium kozijnen worden weer vaker toegepast bij moderne woningen. Kosten houten kozijn dubbel glas

Offertes vergelijken

Nieuwe kozijnen vragen uiteraard om een investering. Dit betekent echter niet dat de kosten bij iedere aanbieder hetzelfde zijn. Wij raden daarom ook aan om meerdere offertes op te vragen. Ga in gesprek met minimaal drie verschillende aanbieders bij jou in de buurt en vraag vrijblijvend een offerte op. Zo krijg je inzicht in de prijzen voor kozijnen in jouw situatie en kan je eenvoudig de voordeligste aanbieder vinden.

Let op: kijk niet alleen naar de prijs van de kozijnen, maar denk ook aan de montagekosten. Bovendien is ook de kennis en ervaring van de aanbieder van belang. Laat je nooit enkel leiden door de prijs!

Montagekosten

Wil je verzekerd zijn van goede kwaliteit? Heb je zelf twee linkerhanden en wil je je niet wagen aan deze klus? Begin hier dan ook vooral niet aan. Houten kozijnen zijn ontzettend belangrijk voor de uitstraling en het wooncomfort van jouw woning. Een goede montage is dan ook van essentieel belang. Besteed dit daarom altijd uit aan een specialist. Dit scheelt je niet alleen heel veel stress en frustratie, maar je bent ook nog eens verzekerd van een goed resultaat. Bespreek samen met de aanbieder wat je van de montagekosten mag verwachten. Een goede leidraad is om ongeveer het dubbele van de materiaalkosten te nemen, dit is dan de prijs inclusief montagekosten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *