Wat kost een dakkapel met verhoogde nok?

Wat kost een dakkapel met verhoogde nok?

Er zijn verschillende redenen waarom het plaatsen van een dakkapel voor jou een goede keuze kan zijn. Wellicht ben je al maanden bezig met het verzamelen van informatie over dit onderwerp of ben je pas net op deze gedachte gekomen. Wat jouw situatie ook is, denk dan vooral aan de mogelijkheid om een dakkapel met verhoogde nok te plaatsen. Dit is een dakkapel waarbij het dak aan beide zijden van de nok wordt verhoogd. Zo profiteer je binnen mum van tijd van meer ruimte en licht binnen jouw woning. Het is daarmee één van de snelste en meest efficiënte manieren om de woning te vergroten. Maar waar moet je op letten als je een dakkapel met verhoogde nok laat plaatsen? Wat zijn de voordelen? En belangrijker nog: wat kost een dakkapel met verhoogde nok?

Waarom voor een dakkapel met verhoogde nok kiezen?

De meeste zolders worden enkel als opslagruimte gebruikt. Het zijn vaak net geen handige ruimtes om als kamer te gebruiken en ze zijn weer te groot om helemaal niets mee te doen. Eigenlijk is het een loze ruimte binnen de woning, die bij gebrek aan iets anders met rommel wordt opgevuld. Zonde, nietwaar?

Wanneer je kiest voor een dakkapel met verhoogde nok kan jij van de ruimte op zolder een riante slaapkamer, werkkamer of hobbyhoek maken. Met een dakopbouw creëer jij een geheel nieuwe (bruikbare) etage. Soms is het zelfs mogelijk om twee slaapkamers en een extra badkamer te realiseren. Zo profiteer je plotseling van veel meer woonruimte en comfort. Dat is natuurlijk ideaal als er gezinsuitbreiding op de planning staat. Bovendien vermeerder je zo ook nog eens de waarde van het huis! Genoeg redenen om voor een dakkapel met verhoogde nok te kiezen dus. Maar is dit bij iedere woning mogelijk?

Waarom voor een dakkapel met verhoogde nok kiezen?

Wat staat er in het bestemmingsplan?

Voordat je toestemming geeft om een dakkapel met verhoogde nok te plaatsen, is het wel belangrijk om de voorwaarden van de gemeente te checken. Is het bijvoorbeeld wel mogelijk om deze dakopbouw te plaatsen of moet je eerst over een vergunning beschikken? Staat er in het bestemmingsplan van de woning iets over aangegeven? Wanneer de verhoogde nok hoger wordt dan in het bestemmingsplan is toegestaan, zal de dakopbouw geweigerd worden. In sommige gevallen is het mogelijk om de gemeente over te halen, maar soms is het ook noodzakelijk om naar andere oplossingen te kijken.

Kom niet voor onverwachte teleurstellingen te staan en controleer eerst het bestemmingsplan. Zo weet je zeker dat jouw plannen met de woning haalbaar zijn.

Wat kost een dakkapel met verhoogde nok?

Hoe ziet het kostenplaatje er precies uit? Deze vraag zal wellicht flink in jouw hoofd rondspoken. Helaas is hier geen kant-en-klaar antwoord op te geven. De prijs hangt van meerdere factoren af. Zo zal een dakkapel op maat duurder uitvallen dan een prefab constructie. Daarnaast is het belangrijk om te weten wat je precies wil en wat de afmetingen gaan worden. Aan de hand van die informatie kunnen de prijzen berekend worden. Vraag daarom een offerte bij een erkende leverancier op en bekijk wat de mogelijkheden zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *