Verhoog de waarde van je huis met een badkamerverbouwing

Verhoog de waarde van je huis met een badkamerverbouwing

Een badkamerverbouwing maak je slechts enkele keren in je leven mee. Gelukkig maar, want het kost veel tijd en geld om die verbouwing te voltooien. Toch is het soms wel noodzakelijk. Het kan immers het wooncomfort enorm verhogen. Daarnaast kan je, mits je slim verbouwt, ook nog eens de waarde van het huis vermeerderen. Verbouwingen aan de keuken en badkamer kunnen veel opleveren als je de woning in de toekomst wilt verkopen. Hierbij is het wel belangrijk dat je op enkele dingen let. Alleen dan is de badkamerverbouwing een goede investering voor de toekomst.

Wanneer is een badkamerverbouwing een goede investering

Is je huidige badkamer echt aan vervanging toe en ben je erover aan het denken om het huis binnen enkele jaren in de verkoop te zetten? Dan doe je er goed aan om de badkamer vroegtijdig te verbouwen. Het is daarbij wel belangrijk dat je de badkamer van de nodige luxe voorziet, maar er wel voor zorgt dat deze een tijdloze uitstraling heeft. Zo zijn inloopdouches enorm populair en zal dit naar verwachting ook in de toekomst zo blijven. Het kan immers nu zo zijn dat jouw badkamer helemaal hot is, maar over enkele jaren is dat misschien anders. Bovendien wil je er waarschijnlijk niet te veel geld aan kwijt zijn, zeker niet als je binnen korte tijd weer uit huis vertrekt.inloopdouche

Gebruik neutrale kleuren

Kleuren zijn smaak- en trendgevoelig. Wat jij een prachtige kleur vindt, kan voor iemand anders weer helemaal niks zijn. Een badkamerverbouwing doe je uiteraard ook voor jezelf. Je woont hier immers de komende jaren nog wel eventjes. Daarom blijft het ook belangrijk om kleuren te gebruiken die jij mooi vindt, maar hou het kleurgebruik wel zo neutraal mogelijk. Kies bijvoorbeeld voor wit, zwart of andere aardetinten. Deze kleuren zijn tijdloos en geschikt voor iedere badkamer. Het hoeft niet je favoriete kleur te zijn, maar bijna niemand veracht deze kleuren.

neutrale kleuren badkamer

Breng meer licht in de ruimte

Als je een makelaar aanneemt, zal deze direct vertellen dat je tijdens bezichtigingen de ruimtes in huis zo licht en open mogelijk moet houden. Onnodige accesoires moeten verwijderd worden en gordijnen zoveel mogelijk open. Hier kan je al een beetje rekening mee houden bij de badkamerverbouwing. Kies voor raamdecoratie die de kamer een open en lichte uitstraling bieden. Kies daarnaast ook de juiste verlichting uit. Dankzij een geschikt lichtplan zorg jij voor de juiste sfeer in de badkamer! Help je hulp nodig bij het opstellen van en lichtplan? Schakel dan een professional in.

Denk aan het sanitair

Hou tevens de belangrijkste functie van de badkamer in je achterhoofd. Natuurlijk kan je de badkamer helemaal volgens de laatste trends inrichten, maar is het ook nog wel praktisch? Denk daarom goed aan het sanitair om de welness beleving compleet te maken. Ook toiletten kopen is hierbij enorm belangrijk. De uitstraling en de werking van het toilet kan van grote invloed zijn op de uiteindelijke sfeer in de badkamer. Laat je daarom niet verleiden tot trendgevoelige accessoires en meubels, maar bescherm de functionaliteit van de ruimte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *