Bespaar 1 arbeidscyclus met een 2-laags slijtlaagsysteem in slechts 3 handelingen

Bespaar 1 arbeidscyclus met een 2-laags slijtlaagsysteem in slechts 3 handelingen

Met een epoxy slijtlaagsysteem van HIM voorkom je dat betonnen, stalen, houten en kunststof oppervlaktes van bruggen, parkeerdekken en hellingbanen spiegelglad worden door aquaplaning of groene aanslag. Zodoende creëer je niet alleen een veilig oppervlak voor verkeer en voetgangers, maar conserveer je meteen het onderliggende oppervlak. Een win-winsituatie.

Sneller aangebracht, flinke kostenbesparing

Aannemers profiteren ook mee. Met het unieke slijtlaagsysteem van HIM wordt het wel heel voordelig om een brug- of wegdek van een slijtlaag te voorzien.

Het geheim zit in het 3-2-1-principe. Voor het applicatieproces zijn slechts 3 handelingen nodig. Omdat het systeem uit slechts 2 lagen bestaat – een primer en de slijtlaag – is er 1 arbeidscyclus minder nodig om de laag aan te brengen, dan gebruikelijk.

Zo bespaar je veel tijd en geld, gemiddeld 30% per project.

Een slijtlaag aanbrengen in slechts 3 stappen

Het aanbrengen van een HIM-slijtlaag kan al in stappen:

  1. Het aanbrengen van de primer. Elke ondergrond vraagt om een ander type primer in verband met de hechting aan het materiaal. Op hout en kunststof is geen primer nodig;
  2. Het aanbrengen en verdelen van de epoxy-slurry. Het beste resultaat verkrijg je door in banen van 2 meter breed te werken. De epoxy-slurry wordt verdeeld met een kamspaan, stalen troffel of wisser. Door bij dit proces gebruik te maken van een natte laagdiktemeter ben je verzekerd van een gelijkmatige laagdikte en een juist materiaalverbruik.
  3. Het instrooien van het afstrooimiddel. Strooi de laag epoxy-slurry vol en zat af met een geschikt afstrooimiddel in de gewenste gradatie en kleur. De meest gangbare kleuruitvoeringen zijn zwart, grijs en rood. Verwijder na uitharding het losliggende instrooimiddel om opspatting – met risico op ruitbreuk en beschadiging van auto’s – te voorkomen.

Slijtlagen aanleggen

Voor een optimale hechting van het slijtlaagsysteem dient er sprake te zijn van een schone, droge, vetvrije en goed samenhangende ondergrond.

BRL-gecertificeerde slijtlaag

Heb je een BRL-certificaat nodig? Ook dan ben je bij HIM aan het juiste adres. De slijtlagen van HIM zijn BRL K19143-gecertificeerd. Daarmee ben je verzekerd van een systeem met een lange levensduur dat voldoet aan de allerstrengste kwaliteits-, veiligheids- en milieueisen. De slijtlagen kunnen voor de zwaarste verkeersklassen worden ingezet.

BRL-gecertificeerde slijtlaag

Volop industriële toepassingen

Met toepassingen over heel de wereld, waaronder de Tower Bridge in London, hebben de slijtlagen van HIM hun sporen wel verdiend. HIM is een autoriteit op het gebied van industriële vloerafwerkingen op basis van epoxy en polyurethaan, waaronder epoxyvloeren.

Voor meer informatie: www.him.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *