De voordelen van een elektrische heftruck op de bouw

De voordelen van een elektrische heftruck op de bouw

Heftrucks worden al sinds de Eerste Wereldoorlog gebruikt. Sindsdien is de ontwikkeling met grote sprongen vooruit gegaan. Inmiddels wordt het interne transport op de bouw vrijwel altijd geregeld door middel van heftrucks. De meeste heftrucks zijn uitgerust met een verbrandingsmotor. Toch zien we dat er verandering optreedt op de markt. Steeds meer bouwplaatsmanagers kiezen voor een elektrische heftruck op de bouw. Maar waarom is deze verandering eigenlijk opgetreden? In dit artikel wijden we uit over de verschillende voordelen van een elektrische heftruck op de bouw.

Waarom een elektrische heftruck?

Heftrucks met verbrandingsmotor kunnen hetzelfde werk verrichten als een elektrische variant. Toch zien we dat steeds meer bouwplaatsmanagers hun keuze aanpassen. Dit heeft verschillende redenen.

Voorheen leek de prijs van elektrische heftrucks niet echt gunstig. Deze was beduidend hoger dan de prijs van de variant met verbrandingsmotor. Dankzij de gebruikte heftrucks van Itolang Is het echter mogelijk om een elektrische heftruck aan te schaffen voor een relatief lagere prijs. Deze zijn van hoge kwaliteit en hebben weinig uren op de teller staan. Bovendien zorgen de talloze voordelen ervoor dat deze variant een stuk aantrekkelijker is.

heftruk elektrisch

Ten eerste werkt de elektrische heftruck een stuk schoner dan de variant met een verbrandingsmotor. Hierdoor is er minder uitstoot van gevaarlijke gassen en werken we mee aan een schoon milieu. In een tijd waarin mensen meer willen betalen voor duurzame bouwprojecten kan dit enorm gunstig zijn voor het klantenbestand. Daarnaast zijn ze een stuk stiller in gebruik, waardoor geluidsoverlast voorkomen wordt. Ook in onderhoud kent de elektrische heftruck veel voordelen. De verschillende onderdelen zijn minder slijtgevoelig, waardoor onderhoudsintervallen logischerwijs ook verminderen.

Waar moet je aan denken bij de aanschaf van een elektrische heftruck?

De aanschaf van een elektrische heftruck kan ontzettend veel voordelen hebben. Toch zijn er ook een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo kan een elektrische heftruck vrijwel alleen binnen gebruikt worden. Daarnaast moet er opgepast worden met open vuren. De elektrische motor is zeer ontvlambaar en dat kan gevaarlijke situaties opleveren in combinatie met vuur. Bovendien moet je de elektrische heftruck ook opladen. Dat is geen probleem als je voldoende tijd om handen hebt en er een laadstation in de buurt is. Als deze de gehele dag ingezet moet worden, kan dit echter voor een vertraging van het werk zorgen.

Als bouwplaatsmanager ben je altijd bezig met het vinden van goede oplossingen. Als je voor materialen en logistieke oplossingen zorgt in de bouw, weet je dat je soms voor dilemma’s komt te staan. Dit vraagt om een talent in afwegingen maken en kijken welke voor- en nadelen het zwaarst wegen. De aanschaf van kwalitatieve bouwhekken is misschien zo gedaan, de aanschaf van noodzakelijke logistieke oplossingen is echter een heel ander verhaal. Weet je niet zeker wat de beste oplossing is voor een specifiek bouwproject? Vraag dan om advies aan de mensen die hier werken en kijk wat de mogelijkheden zijn binnen het project. Je kunt uiteraard ook contact op nemen met de leverancier en samen bekijken wat de beste oplossing is. Met een heftruck maak je het interne transport een stuk eenvoudiger.

bouwhek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *