Waarom een dakkapel?

Waarom een dakkapel?

Als woningeigenaar zijn er veel redenen te bedenken om te kiezen voor een dakkapel op je dak. Het laten plaatsen van een dakkapel levert je meer bruikbare vloeroppervlakte op, maar laat ook de waarde van je woning stijgen. Ongetwijfeld zou je geen spijt krijgen van het plaatsen van een dakkapel. Wij hebben hieronder een aantal redenen om een dakopbouw te plaatsen op een rijtje gezet.

Stijgende woningprijs

Een dakkapel zorgt voor extra bruikbaar oppervlakte in huis, waardoor het meerwaarde oplevert bij de verkoop van de woning. Allereerst zorgt een dakkapel ervoor dat je woning er groter uitziet. Ook maakt het de zolder een stuk lichter en dus aangenamer om te gebruiken. Een dakkapel geeft vaak net dat beetje extra waar de koper naar op zoek is. Niet alleen de waarde van je woning stijgt, het maakt het voor de koper ook aantrekkelijker om te kopen.

Groter beloopbare oppervlakte

Als je niet van plan bent om je woning te verkopen dan is de grootste meerwaarde toch wel het extra beloopbare oppervlakte wat een dakkapel oplevert. Veel woningen hebben een zolder dat eigenlijk heel ruim is, maar niet wordt gebruikt als kamer omdat het weinig licht heeft en een klein beloopbaar oppervlakte. Het schuine dak zorgt er dus eigenlijk voor dat je zolder niet optimaal gebruikt wordt. Met een dakkapel creeër je extra ruimte in je woning die je vaak goed kan gebruiken. Denk aan een extra slaapkamer, werkplek of hobbykamer.

Gunstig voor de isolatie

Een dakkapel van polyester zorgt voor een betere isolatie en kan je dus energie besparen. Dat scheelt weer op de energierekening. Polyester heeft een hoge isolatiewaarde waardoor de zolder beter wordt geïsoleerd en de verwarming minder vaak aan hoeft. Naast een lagere energierekening zorgt dit ook voor meer comfort.

dakkapel betere isolatie

Extra lichtinval

Nog een groot voordeel van een dakkapel is dat het voor extra lichtinval op je zolder zorgt. Je zal dus alleen niet energie besparen omdat je de verwarming minder hoeft te gebruiken. Ook de verlichting zal minder branden met een dakkapel op je woning.

Onderhoudsvrij

Een groot voordeel van de dakkapellen van tegenwoordig is dat ze vaak erg onderhoudsarm zijn. Sommige dakkapellen hebben zelfs helemaal geen onderhoud nodig. Bij het kiezen van een dakkapel is het belangrijk om goed te informeren naar het onderhoud bij de verschillende soorten materialen. Wij adviseren altijd om te kiezen voor een onderhoudsarme dakkapel. Onderhouden van een dakkapel kost niet alleen tijd, maar brengt ook vaak kosten met zich mee. Vraag dus bij het desbetreffende bedrijf wat het meest onderhoudsarme materiaal is.onderhoudsvrij dakkapel

Snelle plaatsing

Dat een dakkapel binnen één dag geplaatst kan worden is natuurlijk ook een groot voordeel. Wel gaat het hier om een prefab dakkapel, bij maatwerk zal dit ongetwijfeld langer duren. Zo heb je geen dagenlang overlast van bouwafval of geluid. Het plaatsen is zo gedaan en zorgt ervoor dat je dezelfde dag nog extra ruimte op je zolder hebt. De meeste bedrijven zorgen ervoor dat de zolder bezemschoon achter gelaten wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *