5 voordelen van dimbare LED lampen

5 voordelen van dimbare LED lampen

LED verlichting is de laatste jaren enorm in opkomst. Veel mensen stappen over op LED verlichting door de vele voordelen die deze verlichting biedt. LED lampen op zich heeft al veel voordelen ten opzichte van andere lampen. Maar LED is ook vaak dimbaar met speciale LED dimmers. Het klinkt handig, maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van dimbare LED lampen? Wij hebben de 5 grootste voordelen op een rijtje gezet!

Wat is LED?

LED lampen zijn geen lampen in de klassieke zin van het woord. LED lampen werken niet zoals fluorescentielampen of TL lampen en bevatten ook geen gloeidraad. Het woord LED staat voor “Light Emitting Diode”. Het grote voordeel van LED verlichting is dat ze veel energiezuiniger zijn dan spaarlampen, TL-lampen en gloeilampen.

led verlichting

Energiebesparing

Doordat LED verlichting zeer zuinig is en weinig energie verbruikt is het zeer interessant om voor dit soort verlichting te kiezen. Het is niet alleen milieuvriendelijk, maar zorgt ook dat je geld bespaart op je energiekosten. Zeker als je gebruik maakt van dimbare lampen is het nóg energiezuiniger. Dimbare LED lampen zorgen gemiddeld voor een besparing van 30 á 50 procent op het stroomgebruik.

Sfeer bepalen

Misschien wel het fijnste voordeel van dimbare LED verlichting is dat het licht aangepast kan worden naar de wensen van dat moment. Wil je meer sfeer in huis? Dan kan je het licht gemakkelijk iets dimmen. Ben je aan het werk of aan het schoonmaken? Zet dan de lampen juist wat feller om alles goed te kunnen zien. Iedere situatie vraagt om een ander soort licht, daarom is dimbare LED verlichting ideaal.

dimbare led lampen

Langere branduren

Dimbare LED lampen zorgt niet alleen voor energiebesparing; dit type verlichting heeft ook nog eens langere branduren. Wat betekent dat ze een langere levensduur hebben dan andere soorten lampen. Door de verlichting regelmatig te dimmen wordt er minder stroom verbruikt door de led lamp en wordt deze minder warm. Dit zorgt voor een langere levensduur.

Lampen worden minder warm

Niet geheel onbelangrijk is dat LED lampen weinig warmte produceren. Dit zorgt voor minder schade aan materialen die zich dicht in de buurt van de lamp bevinden. In het verleden werden de verschillende soorten verlichting al snel enorm warm. LED lampen richten dan ook veel minder snel schade aan. Zo ontstaat er minder snel brand bij LED verlichting en verkleuren artikelen waarop de lamp schijnt niet.

Prijs van LED verlichting

LED verlichting is zeker niet goedkoop, maar brengt zo veel voordelen met zich mee dat het een enorm goede investering is. Niet alleen voor je portemonnee maar ook voor het milieu. LED lampen hebben een lange levensduur en dus veel meer branduren dan iedere andere lamp. Wat bespaart op de kosten voor het aanschaffen van een nieuwe lamp als de andere kapot is. verder bespaart het je enorm veel energie. Maak je nog geen gebruik van LED verlichting in je huis of op kantoor? Stap over en ervaar zelf hoeveel het op jaarbasis scheelt op de energierekening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *