Verhuizen zonder stress? Zo pak je dat aan!

Verhuizen zonder stress? Zo pak je dat aan!

Ondanks dat je al tijden naar deze verhuizing hebt uitgekeken, begint de stress je toch wel op te breken nu de verhuisdatum dichterbij komt. Plotseling wordt er enorm veel van je verwacht. Je gehele inboedel moet verhuisd worden en je moet niet alleen de gang van zaken in je oude woning regelen, maar er wacht ook nog eens heel wat regelwerk op je in je nieuwe huis. Kortom, genoeg redenen om extra veel stress te ervaren. Ben jij iemand die totaal niet kan genieten van een verhuizing? En die altijd blij is als het er weer op zit? Lees dan gauw verder.

Een verhuizing zonder zorgen… is dat überhaupt wel mogelijk? Dat vragen veel mensen zich af. Een verhuizing wordt doorgaans niet als de minst stressvolle situatie beschouwd. Toch is het belangrijk om ook aan de positieve kanten van de verhuizing te denken. Je begint opnieuw, een frisse start, en dat moet eigenlijk juist positieve energie geven. Bovendien kan je jouw stresslevel flink verlagen door de juiste voorbereidingen te treffen. Verhuizen zonder stress? Met deze tips is dat écht mogelijk.

Regel een plek om spullen op te slaan

Moet je vroegtijdig je woning verlaten of wil je simpelweg alvast wat meubels die je niet gebruikt opslaan? Dan is het verstandig om een opslagruimte te zoeken. Zeker wanneer je nog niet direct in je nieuwe woning terecht kunt. In dat geval kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een mobiele opslagruimte voor je woning te laten plaatsen. Hier kan je al je spullen zorgvuldig in opbergen. Dat bespaart je een hoop stress tijdens de daadwerkelijke verhuizing. Bovendien wordt een mobiele opslagruimte gewoon thuisbezorgd in Den Haag, of een andere stad. Hierdoor hoef je er zelfs de deur niet meer voor uit en kan jij je concentreren op het treffen van verdere voorbereidingen.

Begin op tijd

Veel mensen maken de fout om pas op het laatste moment te beginnen. Vaak onder het mom van: ‘deze spullen gebruik ik toch nog allemaal?’ Bedenk nu eens goed of je inderdaad echt alle spullen in huis gebruikt. Waarschijnlijk niet. Spullen die opgeborgen zijn op zolder, dingen die je slechts incidenteel gebruikt, seizoensgebonden kleding: dit zijn allemaal zaken die direct ingepakt kunnen worden.

Door op tijd te beginnen voorkom je een heleboel stress tijdens de daadwerkelijke verhuisdag. Zorg ervoor dat je in de dagen voorafgaand aan de verhuizing enkel nog het broodnodige (de spullen die je nu nog gebruikt) moet inpakken. Zo kan je de nodige verhuisstress voorkomenBegin op tijd

Gooi dingen weg

Ben jij iemand die werkelijk niets weg kan gooien en daardoor een enorme hoeveelheid spullen in huis heeft liggen? Dan is een verhuizing het perfecte moment om deze spullen eens uit te zoeken en weg te gooien. Het is toch zonde om ruimte te verspillen aan spullen die je toch nooit meer gebruikt. Sla enkel de dingen in jouw Kubox op als je ze daadwerkelijk een plekje in je nieuwe woning kan geven. De rest verkoop je of geef je weg. Dat geeft niet alleen een opgeruimd gevoel, maar jou ook de mogelijkheid om met een schone lei te beginnen.

Maak een goede planning

Wil je voorkomen dat iedereen alle kanten op rent tijdens de verhuizing? En dat meer dan de helft van jouw mankrachten eigenlijk geen idee hebben wat ze moeten doen? Maak dan een duidelijke en goede planning voorafgaand aan de verhuizing. Schrijf op wat er gedaan moet worden, verdeel taken en deel de planning uit aan iedereen die mee komt helpen. Zo bespaar je jezelf een hoop extra regelwerk. En zal de verhuizing soepel verlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *