4 tips om een verhuizing soepel te laten verlopen

4 tips om een verhuizing soepel te laten verlopen

Ga je binnenkort verhuizen? Dan staat je een hele spannende en vooral inspannende tijd te wachten. Denk hierbij niet alleen aan het klussen in de nieuwe woning, maar ook aan het inpakken en verhuizen van je huidige spullen. Zelfs als je nog nooit een eigen woning hebt gehad, zal je door de jaren heen veel spullen verzameld hebben. Vaak is het aantal veel groter dan je in eerste instantie had gedacht. Daarom is het belangrijk om met enkele zaken rekening te houden, zodat de verhuizing een stuk soepeler verloopt. In dit artikel geven we 4 praktische tips.

1.    Opruimen

Allereerst is het belangrijk om te inventariseren welke spullen je in huis hebt en wat je mee wilt nemen of juist weg wilt doen. Opruimen is het sleutelwoord naar succes. Vaak kom je spullen tegen die geen enkele functie meer hebben. Door deze zorgvuldig op te ruimen, weg te geven of weg te gooien, creëer je meer orde tijdens het inpakken. Bovendien voorkom je zo dat er weer heel wat jaren een aantal onnodige spullen op zolder liggen. Dat is immers toch zonde van de ruimte in je nieuwe woning, nietwaar? Schakel eventueel hulp in bij de woningontruiming, zodat je het werk sneller en efficiënter kunt verrichten.

2.    Begin ruim op tijd met inpakken

Ook is het belangrijk om ruim op tijd te beginnen met inpakken. Vaak wacht men tot het allerlaatste moment. Hoewel er natuurlijk wat voor te zeggen valt dat je sommige spullen nog tot het laatste moment nodig zal hebben, geldt dit echt niet voor alles. Begin daarom met het uitzoeken van spullen die je momenteel eigenlijk niet gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan de prullaria op zolder of in de schuur. Deze spullen mis je doorgaans ook niet, dus kunnen op dit moment zeker al worden ingepakt. Ook seizoensgebonden spullen kunnen alvast ingepakt worden. Hoe meer je inpakt, hoe minder tijd je voor de verhuizing aan inpakken kwijt bent. Zo bespaar je jezelf een hoop stress én tijd.Opruimen

3.    Wees voorzichtig met apparatuur

Neem je ook grote elektronische apparaten mee naar je nieuwe woning? Zorg er dan voor dat deze voorzichtig over verhuisd worden. Wanneer de apparaten onzorgvuldig vastgezet worden, kunnen de belangrijkste mechanismes beschadigd raken. Hierdoor wordt de verhuizing uiteindelijk een heel duur kostenplaatje.

Vind je het spannend om de grootste apparaten in je huidige woning over te verhuizen? Neem dan contact op met een gespecialiseerd verhuisbedrijf. Dit hoeft – indien je goed vergelijkt – helemaal niet veel geld of tijd te kosten en zo weet je zeker dat alles op de juiste manier wordt vervoerd. Zo verklein je het risico op kapotte meubels en apparaten die stuk arriveren. Zo bespaar je op de lange termijn veel geld.

4.    Schakel de hulptroepen in

Alles op eigen houtje inpakken is geen eenvoudige klus. Maak daarom gebruik van de hulp van vrienden en familie. Zij dragen vast graag een steentje bij tijdens de verhuizing. Haal voldoende verhuisdozen en ga met z’n allen inpakken. Ook tijdens de verhuizing zelf kan je hun hulp goed gebruiken. Maak een duidelijk tijdschema en zorg dat er op ieder moment voldoende man aanwezig is.

Let op: overdrijf niet! Als er teveel mensen aanwezig zijn, loop je het risico dat mensen elkaar voor de voeten gaan lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *