De beste laser afstandsmeter kopen: hier moet je op letten!

De beste laser afstandsmeter kopen: hier moet je op letten!

In de bouw worden er vaak grotere afstanden gemeten. Hierbij is het niet mogelijk om met een simpele duimstok of rolmaat aan de slag te gaan. Professioneel meetapparatuur is dan ook essentieel voor het verrichten van nauwkeurige metingen. Natuurlijk zijn er ook andere opties beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van meetbanden, maar snel is anders. Wanneer je snel en eenvoudig over de juiste gegevens wilt beschikken, mag een afstandsmeter of meet laser eigenlijk niet ontbreken. Het kopen van een afstandsmeter klinkt misschien eenvoudig. Het aanbod is ontzettend groot. Dat is dan ook direct het grootste nadeel. Veel mensen weten niet precies waar ze op moeten letten. Zeker wanneer je van een professioneel hulpstuk gebruikt wilt maken, is het belangrijk dat je met enkele zaken rekening houdt. Maar hoe koop je de beste laser afstandsmeter? Wij zetten een aantal handige & praktische tips op een rijtje!

Ultrasonisch of laser meetapparatuur

Kies je voor ultrasonisch of laser meetapparatuur? Dat is de eerste vraag die je zal moeten beantwoorden. Gelukkig is deze vraag voor professioneel gebruik eenvoudig te beantwoorden. Hoewel een ultrasonisch instrument in alledaags gebruik en onder de perfecte condities prima zijn werk kan doen, geven de meeste professionals toch de voorkeur aan laser afstandsmeters.

Dit heeft verschillende oorzaken. Beide apparaten berekenen de tijd tussen het gemeten punt en de reflectie. Vervolgens zal op de display de correcte afstand verschijnen. Ultrasonische apparaten werken middels geluidsgolven en laser afstandsmeters werken met een laserstraal. Geluidsgolven zijn over het algemeen echter minder betrouwbaar als deze gebruikt worden in volle ruimtes of kamers met diagonalen. Dit komt omdat het geluidssignaal verstoord kan worden en daaruit een onnauwkeurige meting volgt. Laser afstandsmeters meten door objecten en diagonalen heen, waardoor de meting over het algemeen een stuk nauwkeuriger is.

Daarnaast ligt het bereik van ultrasonische meetapparatuur veel lager dan bij laser afstandsmeters. Waar een ultrasonisch instrument meestal net de 20 meter haalt, kan een laser afstandsmeter afstanden van maar liefst 200 tot 300 meter halen. Ideaal voor professioneel gebruik!

Ervaringen lezen

Wil je weten welke afstandsmeter voor jou het meest geschikt is? Dan is het belangrijk om de verschillende soorten afstandsmeters op een rijtje te zetten en deze met elkaar te vergelijken. Voor welke doeleinden ga je de meter gebruiken? Zal de laser meter enkel binnenshuis of ook buitenshuis gebruikt worden? Moet deze nog over speciale functies, zoals een bluetooth verbinding, beschikken? En over hoeveel budget beschik je? Al deze vragen zijn van belang bij het maken van de juiste keuze.

Om het voor jou iets gemakkelijker te maken, adviseren wij om je te richten op de recensies die je per product online kunt vinden. Hier vind je de ervaringen van andere professionals en leer je snel over de voor- en nadelen van iedere afstandsmeter. Op basis van die informatie kun je eenvoudig bepalen welke afstandsmeter voor jou het meest geschikt is. Kom je er echt niet uit? Neem dan gerust contact op met de leverancier van de laser afstandsmeter van afstandmetershop.nl. Zij kunnen jou advies & tips geven bij het vinden van de juiste afstandsmeter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *