Portugese tegels en Marokkaanse zelliges in de badkamer

Portugese tegels en Marokkaanse zelliges in de badkamer

Het gebruik van Portugese en Marokkaanse invloeden in Nederlandse interieurs is de afgelopen jaren enorm populair geworden. Steeds meer mensen genieten van deze stijlen binnen hun eigen interieurs. Met name het gebruik van Portugese tegels en Marokkaanse zelliges wordt vaak gezien.. Hoewel deze werkelijk overal kunnen worden toegepast, zijn ze met name in de badkamer erg populair. En dat is zeker niet zonder reden. Karakteristieke Portugese tegels en zelliges van www.floorz.nl kunnen namelijk enorm veel voordelen hebben.

Maar welke voordelen zijn dit precies en waarom zou je juist voor deze bijzondere tegels kiezen? En hoe gebruik je ze? Dat lees je in dit artikel!

De voordelen op een rijtje

Maar waarom zou je voor siertegels uit Portugal of Marokko kiezen als we in Nederland ook over heel veel mooie tegels beschikken? Het antwoord is simpel. Deze prachtige siertegels beschikken namelijk over ontzettend veel verschillende voordelen ten opzichte van standaard tegels. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet:

  • Portugese- en Marokkaanse siertegels zijn met vrijwel iedere badkamertrend te combineren. Of je nu dol bent op een landelijk of modern interieur, deze tegels passen eigenlijk altijd. Dat komt met name doordat ze in een enorme hoeveelheid verschillende kleuren verkrijgbaar zijn. Hierdoor kun je de tegel geheel naar eigen wens aanpassen, zodat ze altijd perfect aansluiten op het eigen badkamerinterieur.
  • De tegels zijn in verrassend veel verschillende patronen en motieven verkrijgbaar. De perfecte keuze voor mensen die graag hun creativiteit de vrije loop laten. Mix & Match de kleuren en stijlen die bij jouw interieur passen en geniet van het resultaat.
  • De uniciteit van deze tegels is enorm. Bijna nergens zal je een uniekere tegel tegen komen. Wie dus eens een andere stijl voor de badkamer wilt en niet eentje die ook bij de buurman te zien is, doet er goed aan om van deze prachtige tegels gebruik te maken. Zo geef je jouw badkamer direct een persoonlijke en unieke touch.
  • Zowel Portugese tegels als Marokkaanse zelliges kunnen prima in combinatie met vloerverwarming gebruikt worden. Hierdoor kan het comfort in de badkamer eenvoudig verhoogd worden, zonder de uitstraling van deze prachtige tegels te verliezen.

Hoe gebruik je Portugese tegels en Marokkaanse zelliges in de badkamer?

Zowel Portugese tegels als Marokkaanse zelliges zijn tegenwoordig zeer populair in de Nederlandse badkamers. Maar hoe gebruik je deze eigenlijk?

Het is aan te raden om de tegels door een vakteam te laten leggen. Door de motiefjes is het vaak lastig om het tegelwerk zelf te plaatsen. Zeker wanneer je het bijzondere motief niet verloren wilt laten gaan. Daarnaast is het ook verstandig om over het impregneren van de tegels na te denken. Wanneer dit niet wordt gedaan, kan het erg lastig zijn om de tegels goed schoon te houden. Dit terwijl hygiëne in de badkamer natuurlijk ontzettend belangrijk is. Als de tegels niet geïmpregneerd zijn, zal het schoonhouden erg lastig blijken door het reliëf. Na impregnatie zal het schoonmaken echter net zo gemakkelijk zijn als bij iedere andere tegel. Zeker de moeite waard dus om hier wat extra in te investeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *