Werken in de groenvoorziening? Dit is waarom!

Werken in de groenvoorziening? Dit is waarom!

Wanneer je komt te werken in de groenvoorziening, dan gedij je bij buitenwerk en doe je niets liever dan bomen snoeien, bloemen planten en genieten van de ochtendzon, of een aantal uurtjes doorhalen in een stortbui! Als tuinman heb je affiniteit met de wereld van planten en bomen en laat je de standaard kantooruren liever achterwege. Om je te helpen beslissen of een baan in de groenvoorziening echt iets is voor jou, hebben we in dit artikel een aantal belangrijke aspecten van deze beroepskeuze op een rijtje gezet. Lees dus snel verder!

Tuinieren is een passie

Als je houdt van tuinieren, de manier waarop een tuin wordt onderhouden en planten worden gevoed, dan kan je gerust stellen dat je een passie hebt gevonden! Er is immers niets mooiers dan de intense enthousiasme en de opwinding voor wat je doet verwerken in een baan die brood op de tafel brengt. Jouw passie maakt namelijk het verschil tussen het doen en het goed doen! Wanneer het werk dat je doet een passie voor je is, dan weet je dat je de juiste richting bewandelt en werkt aan jouw levensdoelen.

Zou jij trots zijn om deel uit te maken van een bestaand team van gelijkgestemden, bekijk dan of een vacature als voorman groenvoorziening past bij jou!

De groenvoorziening is holistisch

Werk in de groenvoorziening is dynamisch en vraagt om een holistische aanpak. Holisme is het idee dat verschillende systemen als een geheel moeten worden gezien, in plaats van alleen als een verzameling onderdelen. In de meeste gevallen vereist werk in de groenvoorziening dat je een groene omgeving ontwerpt die gunstig voor alle vormen van leven eromheen. Op deze manier ben je in staat om een harmonisch milieu te creëren die bijdraagt aan het welzijn en de wensen en behoeften van de hele tuin!

Werken in de groenvoorziening is fysiek veeleisend

Als jij goed weet om te gaan met het dragen van zware lasten, werken tijdens stortregen of in de brandende zon, dan is het werken als tuinman beslist iets voor jou. Als tuinman hoef je vrijwel niet meer in de sportschool te duiken, aangezien tuinieren voldoende oefening biedt om het hele lichaam en alle belangrijke spiergroepen te trainen. Al het graven, harken en maaien zijn namelijk bijzonder effectief bij het verbranden van calorieën en het kweken van spieren. Het is als tuinman dus belangrijk dat je in goede fysieke staat verkeert en je in staat bent om extra aandacht te besteden aan een juiste houding om blessures te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *