Nuttige tips bij het inrichten van de eetkamer

Nuttige tips bij het inrichten van de eetkamer

De eetkamer is één van de belangrijkste ruimtes in huis. Dit is de ruimte waar je samen met het gezin de dag begint en eindigt. Waar je spelletjesavonden houdt met vrienden en familie of waar je misschien zelfs studeert of de laatste hand aan je werk ligt. Kortom, een multifunctionele ruimte. Doordat deze ruimte zoveel verschillende functies kan vervullen is het ook een stuk lastiger om deze praktisch in te richten. Kan jij hier wel wat hulp bij gebruiken? Maak dan gebruik van de volgende nuttige tips bij het inrichten van de eetkamer.

Goede eetkamerstoelen

Aan de eettafel breng je vaak meer tijd door dan je verwacht. Wie dol is op uitgebreid tafelen heeft dan ook zeker baat bij kwalitatieve eetkamerstoelen. Stoelen die niet alleen zeer comfortabel zijn, maar ook de sfeer in de eetkamer kunnen verhogen. Het is tegenwoordig helemaal hip om verschillende soorten eetkamerstoelen met elkaar te combineren. Hierbij is het wel belangrijk dat er een samenhangend geheel wordt gecreëerd. Dit kun je bijvoorbeeld doen door verschillende kleuren te gebruiken, maar wel dezelfde stijl stoel aan te schaffen. Combineer bijvoorbeeld eetkamerstoelen grijs met een wat fellere kleur voor een speels en sfeervol contrast.eetkamerstoelen grijs

Bepaal de verschillende functies

De eetkamer is een multifunctionele ruimte. Je kunt deze dan ook voor heel veel verschillende doeleinden gebruiken. Er zijn mensen die de eetkamer vrijwel niet gebruiken en meer met een bord op schoot bij de televisie zitten, maar bij intensief gebruik moet er toch over de functionaliteit van deze ruimte worden nagedacht.

Ben je bijvoorbeeld dol op uitgebreid tafelen? Dan zijn comfortabele eetkamerstoelen een must. Wanneer je regelmatig werkt in deze ruimte is het weer belangrijk dat een ergonomische houding gestimuleerd wordt en er voldoende werkverlichting beschikbaar is. Eten er vaak mensen mee? Zorg er dan voor dat er voldoende zit- en eetruimte aanwezig is.

Dimbare verlichting

Doordat de eetkamer voor zoveel verschillende doeleinden kan worden gebruikt is ook de vraag naar verlichting anders. Wanneer je hier enkel eet kan sfeerverlichting voldoende zijn om een prettige omgeving te creëren. Als je hier echter ook regelmatig studeert of werkt, heb je juist weer baat bij fellere verlichting. Dit contrast is natuurlijk heel groot en je wil voorkomen dat je straks allerlei verschillende lampen boven de eetkamer hebt hangen. Gelukkig is dit eenvoudig op te lossen door voor dimbare verlichting te kiezen.

Heb je een gezellig diner op de planning staan? Dan kan je het licht eenvoudig dimmen. Wil je juist nog wat werken aan tafel? Dan hoog je de lichtintensiteit eenvoudig op.

Juiste formaat eettafel

Natuurlijk speelt de eettafel ook een ontzettende belangrijke rol in het optimaliseren van de eetkamer. Hierbij is vooral de grootte van de tafel van belang. Zorg ervoor dat deze perfect is afgestemd op jouw woonwensen en de beschikbare ruimte. Zit je ’s avonds vaak uitgebreid aan tafel, maar wil je ook wel eens later op de avond je laptop openklappen? Dan is een grote rechthoekige tafel een prima keuze. Eten er vaak onverwachts mensen mee? Dan biedt een ronde tafel de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *