Praktische gadgets voor in de bouw!

Praktische gadgets voor in de bouw!

Werken in de bouw is wat heel veel mensen in Nederland graag doen. Lekker de hele dag actief bezig zijn. Vaak werken in de buitenlucht. Het zijn de dingen die werken in de bouw zo interessant maken. Het is niet alleen belangrijk dat je je werk leuk vindt, maar ook dat dit op praktische wijze gedaan kan worden. Hierbij spelen de gadgets die je gebruikt een zeer belangrijke rol. Door de juiste gadgets te gebruiken maak je het werk zo aangenaam mogelijk. Bovendien ben je zo in staat om veel vlugger te werken. Iets wat met name in de bouw zo belangrijk is. Met de onderstaande tips kom je gelukkig al heel ver om het werk een stuk interessanter én leuker te maken. Lees mee en laat je inspireren door de volgende gadgets.

Kabelbinders

Kabelbinders mogen in geen enkele gereedschapskist ontbreken. Hiermee kun je in een handomdraai objecten bevestigen. Het is ook mogelijk om kabelbinders in combinatie met tyraps te gebruiken. Deze zijn bijvoorbeeld handig wanneer je zakken wilt sluiten. Ideaal als je niet wilt dat kleine materialen verspreid raken over de bouwplaats. Bovendien zijn ze zeer eenvoudig in gebruik. Wikkel de tyraps om het object wat je wilt bevestigen, trek vervolgens goed aan en de klus is al geklaard. Snel en efficiënt. Precies wat zo belangrijk is in de bouw!Kabelbinders

Kniebeschermers

Hoewel werken in de bouw voor veel mensen de ultieme droom is, betekent dit niet dat het werk geen nadelen kent. Zo zal je lichaam in de bouw veel sneller versleten raken. Bovendien ligt ook het percentage bedrijfsongevallen in deze sector relatief hoog ten opzichte van andere sectoren. De meeste mensen moeten tegenwoordig minimaal tot hun 67e doorwerken. Wanneer je lichaam tegen die tijd op is, dan kan dit ontzettend veel problemen geven. Het is daarom niet voor niets dat deze cao heel veel eisen stelt aan veilig en gezond werken.

Daarnaast is het belangrijk om te investeren in goede veiligheidskleding. Denk hierbij niet alleen aan de outfit zelf, maar ook aan kniebeschermers en werkhandschoenen. Vooral kniebeschermers spelen een belangrijke rol. In de bouw breng je nou eenmaal veel tijd door op de knieën. Iets wat je lichaam je waarschijnlijk niet in dank afneemt. Met kwalitatieve kniebeschermers voorkom je ernstige schade aan de knieën, waardoor je langer en veiliger kunt doorwerken.

Maak gebruik van een planner

Werken in de bouw zorgt voor heel veel afwisseling. Geen enkele dag is hetzelfde. Je bent altijd wel bezig met iets nieuws en leert continu iets bij. Hoewel dit erg leuk is, kan het er ook voor zorgen dat je dikwijls het overzicht verliest. Wanneer je iedere dag eerst moet bedenken wat de volgende klus is, dan kan dit veel tijdsverlies opleveren. Dit wil je uiteraard voorkomen. Een planner kan hier uitstekend bij helpen. Begin iedere week met het maken van een planning. Natuurlijk kan het een keer uitlopen of een onverwachte klus ontstaan, maar dan weet je wel ongeveer wat je te doen staat en welke klussen er op de planning staan. Zo hou je het overzicht en ben je in staat om efficiënter te werk te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *