Belangrijke punten bij het verzenden van pakketten

Belangrijke punten bij het verzenden van pakketten

Heb jij een webshop en verzend je veel pakketten? Dan weet je dat de kosten hoog kunnen zijn als je een pakket wilt verzenden. Toch wil je dat je klanten tevreden zijn en dat de kwaliteit hoog is. Je kan ervoor kiezen op de verzendkosten door de klant te laten betalen. Dit kan soms afschrikken bij klanten, waardoor ze het liever ergens anders kopen. Voor de beste customer experience zijn de kosten voor jezelf. Je wilt hierbij de goedkoopste aanbieder vinden, maar de kwaliteit toch te behouden. In deze blog lees je hoe je dat op de beste manier voor elkaar kunt krijgen.

Vergelijk vervoerders

Er zijn heel veel vervoerders als DHL, PostNL en UPS. Al deze vervoerders hebben verschillende prijzen. Wij raden je aan om een lijst te maken van alle vervoerders, hanteer hierbij ook de bijbehorende prijzen. Hierdoor kan je alle vervoerders goed met elkaar vergelijken en kijken welke geschikt zijn voor jou. Vervolgen kan je één van deze vervoerders kiezen of je pakketten versturen bij verschillende vervoerders. Ook hier raden we je aan om voor één vervoerder te kiezen. Op deze manier kom je het goedkoopst uit. Vaak geldt, hoe meer je verzend hoe goedkoper het wordt.

Soorten pakketten

Het is belangrijk om ook rekening te houden met wat voor soort pakket je verstuurd. Verstuur je hele zware pakketten dan liggen de verzendkosten een stuk hoger. Zorg ervoor dat je het gewicht goed noteert. Mocht dit niet goed gaan dan is de kans groot dat je een toeslag krijgt. Deze bedragen kunnen hoog oplopen. Bij hele kleine pakketten kan je ervoor kiezen om het als brievenbuspakket te sturen. Dit is een stuk voordeliger dan een normale pakket versturen. Hou er wel rekening mee dat het pakketje ook daadwerkelijk door de brievenbus past.

Werk met Shops United

Wanneer je gaat samenwerken met Shops United, krijg je de mogelijkheid om pakketten te sturen op de meest eenvoudigste en goedkoopste manier. Dit komt door de makkelijke software die je koppelt aan je webshop, waardoor handmatig invullen verleden tijd wordt. Door de gratis scan en print service verwerk jij je zendingen super snel. En tot slot heb je de laagste tarieven door de pakketvolume van andere gebruikers waarop je meelift. Bij Shops United heb je een ruime keuze uit verschillende vervoerders. Hierdoor vind je altijd een geschikte vervoerder voor jou. Pakketten versturen is nog nooit zo makkelijk en snel geweest!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *