Hoe kun je sleuven frezen in deze materialen?

Hoe kun je sleuven frezen in deze materialen?

Als je een onderdeel van plastic wilt maken dan is de kans groot dat je hiervoor een productiemethode genaamd spuitgieten zult gebruiken. In principe zou je ook voor CNC frezen kunnen kiezen, wat tevens een fabricagetechniek is. Toch wordt het woord frezen ook voor andere werkzaamheden gebruikt. Zo wordt deze term ook ingezet voor het aanbrengen van een sleuf in een wand of plafond. Dit wordt dus ook met een freesmachine gedaan, maar niet met behulp van een CNC freesmachine. De sleuven worden hiermee gemaakt en kunnen gebruikt worden bij het leggen van buizen, kabels en leidingen. Je vindt de sleuven in veel verschillende vormen en maten. Zo zijn er speciale sleuven waarin elektriciteitskabels, cv-leidingen, gasleidingen, waterleidingen, ga zo maar door gelegd kunnen worden. Het is mogelijk om de sleuven in diverse materialen te frezen, zoals hieronder wordt uitgelegd.

Hoe worden sleuven in beton gefreesd? 

Bij het frezen van sleuven in beton wordt gebruik gemaakt van water. Dit komt doordat er gekoeld zal moeten worden, waar het water dus voor zal moeten zorgen. Toch wordt er wel efficiënt omgegaan met het water. Dit houdt in dat er niet meer water gebruikt wordt dan nodig is, zo wordt onnodige verspilling tegengegaan. Ook zal een professioneel afzuigsysteem ingezet worden. Dit wordt gedaan om het koelwater tijdens het frezen van de sleuven in beton op te zuigen met als resultaat dat de klus schoon wordt uitgevoerd en achtergelaten.

Hoe worden sleuven in steen gefreesd?

Natuurlijk zou het zo kunnen zijn dat de sleuven niet in beton, maar juist in een soort steen gefreesd moeten worden. Als dit bij je woning het geval is dan zul je zien dat het frezen gedaan zal worden zonder water te gebruiken, wat ook geldt voor het zagen. Dit wordt daarom ook wel droog zagen genoemd. Dit is namelijk gebruikelijk bij de steensoorten. Alsnog zal er wel gebruik worden gemaakt van een stofafzuiging om vervuiling te voorkomen.

Hoe worden sleuven in Ytong en gasbeton gefreesd?

Ook zou het mogelijk nodig zijn om een sleuf te frezen in Ytong of gasbeton. Net zoals bij het frezen van sleuven in steen kan dit het best uitgevoerd worden zonder hulp van water. Dit komt doordat zowel Ytong als gasbeton best zachte materialen zijn. Ze worden dan ook met name ingezet bij het maken van een muur binnen in je huis. Wel zal er opnieuw gebruik worden gemaakt van een stofafzuiging.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *