Alle mogelijke toepassingen van vurenhout planken

Alle mogelijke toepassingen van vurenhout planken

Vuren planken behoren tot één van de meest gebruikte houtsoorten in Nederland. Bovendien zijn ze ook nog eens heel breed inzetbaar. Hierdoor kunnen ze bij iedere klus een grote rol spelen. Door de enorme veelzijdigheid van dit materiaal is de populariteit eenvoudig te verklaren. Wanneer je echter weinig verstand hebt van klussen begrijpen we heel goed dat je niet precies weet waar ze voor worden gebruikt. Want wat zijn vuren planken eigenlijk? En waar kan je ze voor gebruiken? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over de mogelijke toepassingen van dit veelzijdige materiaal.

Voordelen van vurenhout planken

Op veel plekken hebben vurenhout planken andere houtsoorten van hun troon gestoten. Dat is uiteraard niet zonder reden. Deze houtsoort heeft namelijk ontzettend veel verschillende voordelen. Allereerst voor het milieu. Er is geen gebrek aan vurenhout en de houtkap hiervan levert nauwelijks negatieve effecten op voor het milieu. Daarnaast zijn ze ontzettend makkelijk te verwerken in de bouw en is de prijs-kwaliteitsverhouding enorm goed. De voordelen van vurenhout planken maken ze niet voor niets zo geliefd bij het overgrote deel van de bevolking. Ook in de bouw worden ze dan ook heel graag gebruikt. Dit heeft verschillende redenen:

  • Vurenhout is ontzettend licht van gewicht en kan daardoor eenvoudig verwerkt worden. Bovendien is er minder mankracht nodig om dit materiaal in een constructie te verwerken. Iets wat met name voor een bouwbedrijf veel interessante financiële voordelen oplevert.
  • Het hout werkt vochtregulerend en geluiddempend. Hierdoor is het een perfect materiaal voor in woningen en openbare gebouwen. Het isoleert goed, houdt vocht buiten de deur en voorkomt tevens dat vocht zich in de wanden ophoopt. Daarnaast heb je ook geen last meer van geluiden van buitenaf. Dit is tevens de reden dat vurenhout vaak wordt gebruikt bij het maken van kozijnen.
  • Vuren planken kunnen zowel binnen- als buitenshuis gebruikt worden. Dit maakt ze ontzettend veelzijdig en zeer breed inzetbaar. Voor iedere klus is er geschikt vurenhout te vinden.

Vuren planken in de bouw

Vuren planken worden met name in de bouw veelvuldig gebruikt. Dit komt vooral omdat ze voor heel veel verschillende klussen inzetbaar zijn. Zo kan vurenhout o.a. gebruik worden voor het bouwen van een stevige fundering, een terras of vlonder, voor kozijnstellingen en zelfs gebruikt worden voor het maken van een stevig en functioneel plat dak.

Vuren planken in huis

Vuren planken worden uiteraard niet alleen in de bouw gebruikt. Ze kunnen ook gebruikt worden door consumenten om hun woning mooi mee aan te kleden. Door de warme uitstraling van vurenhout geeft een meubelstuk of andere constructie direct meer sfeer aan het huis. Vurenhout kan worden gebruikt om de muren mee te bekleden, meubels van te maken, een stellage te maken of zelfs een vloer van te leggen. Kortom, met vurenhout beschik je over een geweldig materiaal om jouw interieur een ware boost mee te geven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *