Hier moet je aan denken tijdens een verbouwing: gereedschap en schoonmaakwerkzaamheden

Hier moet je aan denken tijdens een verbouwing: gereedschap en schoonmaakwerkzaamheden

Eindelijk is het zover: de verbouwing van je nieuwe of huidige woning komt in zicht. Natuurlijk heb je al veel aandacht besteed aan het opzoeken van dingen die je echt niet mag vergeten tijdens een verbouwing. Toch schiet het er ook weleens bij in om zelf ook over het juiste gereedschap te beschikken. Je zal immers misschien veel uitbesteden aan de aannemer en zijn klussers, maar dat neemt niet weg dat het soms nodig zal zijn om zelf ook wat te doen! Het volgende gereedschap komt zeker van pas bij elke verbouwing en helpt jou alvast op weg naar een verbluffend resultaat!

Wat moet er gebeuren nadat het klusteam klaar is?

Dit is misschien wel de belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen. Zij zullen niet jouw woning opnieuw inrichten, dit moet je toch zelf doen en wat is daarbij nodig? Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een Makita boormachine om gaatjes te boren in de muren, zodat je al je schilderijen en mooie foto’s opnieuw op kunt hangen. Natuurlijk is er nog veel meer gereedschap te noemen dat van pas kan komen bij, tijdens en na een verbouwing.

  • Hamer: deze mag gewoon niet ontbreken in je gereedschapskist. Deze gebruik je niet alleen tijdens een verbouwing vaak, maar zal later ook zeker nog wel eens van pas komen. Onze voorkeur gaat uit naar de klauwhamer, daarmee haal je ook gemakkelijk scheve schroeven en spijkers uit de muur. Deze hamer is geschikt voor vrijwel elke klus.
  • Een kitspuit: dit hangt er natuurlijk vanaf hoeveel je aan professionals overlaat en wat je zelf wilt doen. Toch wordt een kitspuit heel vaak gebruikt tijdens een verbouwing. Niet zo gek ook: dit is een zeer handig bevestigingsmateriaal.
  • Neem al het huisgereedschap mee: de meeste mensen hebben wel een lading schroevendraaiers, pluggen, spijkers, beitels, hamers, boormachines, en ga zo maar door, liggen. Neem dit allemaal mee tijdens en na de verbouwing, dit kan vrijwel altijd van pas komen.
  • Neem een rolmaat mee! Zeker als je nog geen nieuwe meubels hebt aangeschaft is het handig om te weten wat de maten zijn van je woning. Zo kan je ook een plattegrond op schaal maken en gaan puzzelen met het interieur en de indeling van je woning.
  • Ga je zelf verbouwen of doe je mee met het klusteam? Denk dan ook aan je eigen gezondheid en schaf een mondkapje, werkhandschoenen en kniebeschermers aan.

gereedschap

Schoonmaken na afloop!

Een verbouwing laat rotzooi achter en dat moet uiteraard opgeruimd worden. Niet alleen de achtergelaten restmaterialen moeten weggegooid of verplaatst worden, maar er moet ook aandacht besteed worden aan het opfrissen van de ruimtes. Door de vele stofdeeltjes en het werken met gevaarlijke materialen is de kans groot dat de woning erg vervuild is. Dit is uiteraard niet goed voor je gezondheid en dit kan klachten als hoofdpijn, chronische verkoudheid en allergieën veroorzaken.  Ga dus flink aan de slag met de juiste schoonmaakmaterialen en geniet vervolgens van je pas verbouwde woning. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *