Nieuwbouwhuis casco kopen: hier moet je aan denken

Nieuwbouwhuis casco kopen: hier moet je aan denken

Een nieuwbouwhuis casco kopen wordt steeds populairder onder starters en mensen met een wat lager inkomen. We kennen 3 verschillende soorten nieuwbouwwoningen: woningen die casco of gedeeltelijk casco worden opgeleverd en woningen die al compleet uitgerust worden met een basispakket. Een nieuwbouwhuis casco kopen kan enorm veel voordelen opleveren voor de koper, maar het vraagt wel om de nodige organisatie en klustalent. Benieuwd waar je aan moet denken bij een nieuwbouwhuis casco kopen? In dit artikel delen we de belangrijkste do’s en don’ts.

Voordelen van een nieuwbouwhuis casco kopen

Steeds meer gemeentes geven starters de mogelijkheid om een oude huurwoning casco te kopen. Maar niet alleen oude huurwoningen zijn zo te koop. Ook bij nieuwbouwprojecten wordt deze manier steeds populairder. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van een nieuwbouwhuis casco kopen?

  • Je kunt de woning helemaal naar eigen smaak indelen en inrichten
  • Je bespaart aardig wat geld met het kopen van een nieuwbouwwoning die (gedeeltelijk) casco wordt opgeleverd.

Ondanks de voordelen is een nieuwbouwhuis casco kopen voor veel mensen maar een abstract begrip. Want wat is het eigenlijk precies? Bij een casco oplevering zorgt de bouwer er enkel voor dat de dragende constructie van de woning staat. Zij dragen dus zorg aan het skelet van de woning, het fundament en de vloeren. Ook het dak en dakpannen zijn voor zorg van de bouwer. Dit is het enige wat zij moeten verzorgen, de rest zal jij moeten doen. Voor een handige klusser is dit waarschijnlijk een droom die uitkomt en voor iemand met twee linkerhanden een ware nachtmerrie. Hoe zorg je dat de verbouwing niet uitloopt tot die gevreesde nachtmerrie?

Waar aan denken bij een nieuwbouwhuis casco kopen?

Allereerst is het belangrijk om een planning te maken. Wat kan je zelf doen en wat wil je uitbesteden? Als je erg handig bent kun je veel geld besparen door het meeste zelf te doen. Heb je twee linkerhanden? Speel dan liever op safe en besteedt het meeste werk uit. Zo weet je zeker dat het goed gedaan wordt. Het budget bewaken en de planning beheersen is een belangrijke taak van jou als koper. Veel mensen krijgen te maken met nare financiële verrassingen als ze een nieuwbouwhuis casco kopen. Hoe voorkom je dit eigenlijk?  De belangrijkste stap is om een duidelijke offerte op te laten stellen door de aannemer. Schrijf en teken gedetailleerd uit wat er gedaan moet worden en maak van alles een begroting. Zorg dat alles zwart op wit staat voordat je je handtekening zet. Zoals je wel kunt lezen komt een nieuwbouwhuis casco kopen met allerlei haken en ogen. Toch is het de ideale manier om goedkoop aan een nieuwbouwwoning te komen en deze helemaal naar jouw smaak in te delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *