Zo ziet het kantoor er geweldig uit

Zo ziet het kantoor er geweldig uit

Hoe je werkplek er uit ziet is belangrijker dan je zou denken. Als je in een saai, wit kantoor aan komt word je niet bepaald blij. Daarnaast stimuleert het ook zeker de creativiteit niet, en laat dat nou iets zijn wat je in elke baan nodig hebt. In welke mate dat verschilt natuurlijk, maar over het algemeen komt het altijd wel van pas. Wil je meer weten over het inrichten van je kantoor? Lees dan snel door! Wij vertellen hier meer over!

De eerste stap

De eerste stap is ideeën op doen, wat vind je mooi en wat moet het kantoor uitstralen? Daarnaast ga je ook praktisch te werk, hoe wordt het ingedeeld? Het is verstandig om dit te doen vanuit de samenstelling van je team. Wat doen je werknemers het grootste deel van de tijd? Moeten ze vooral geconcentreerd alleen werken, of juist veel vergaderen? Moeten ze veel ideeën opdoen of is het vooral analyseren? Werken ze veel in groepen of vergaderen ze vrijwel nooit? Allereerst moet je op die vragen een goed antwoord hebben, dan kun je daarna gaan ontwerpen. Het is nog beter als je hierbij ook vraagt naar de wensen van je personeel, want die moeten uiteindelijk presteren in de ruimtes die jij ontwerpt.

Wandjes tussen bepaalde ruimte

Vroeger zat iedereen in die saaie hokjes, maar tegenwoordig is een open ruimte helemaal hip. Iedereen kan hier samenwerken, contact maken en overleggen. Nadeel hiervan is wel dat afleiding continu op de loer licht. Echt privacy om bijvoorbeeld te bellen heb je natuurlijk ook niet. De oplossing hiervoor is spelen met wanden. Als je schuifdeuren maakt kun je soms in een grote ruimte zitten en op een ander moment kiezen voor meer rust en privacy. Met glazen wanden geef je het gevoel een open ruimte te hebben, zonder de negatieve bijkomstigheden. Speel hier dus mee!

Aankleding

Nu je weet hoe de indeling van het kantoor is, en wat je mooi vindt. Is het tijd voor de aankleding. Gelukkig is dit niet zo moeilijk, vaak is een zit hoek, een lunchplek en planten de basis om het kantoor uitstraling te geven. Wil je ook graag ontspanning? Dan is een pingpong of voetbaltafel ideaal!

Bij deze partij moet je zijn!

Je kantoorinrichting overlaten aan professionals? Ontdek wat echte interieurstylisten kunnen betekenen voor de inrichting van jouw kantoor.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *