Dit zijn ze: de populairste verfkleuren van 2021

Dit zijn ze: de populairste verfkleuren van 2021

Ga je verven? Dan kun je bezuinigen door de kleuren zelf te mengen. Ben je in het bezit van de drie primaire kleuren rood, geel en blauw? Met deze drie kleuren, die de basis zijn van de kleurencirkel, kun je alle tinten verkrijgen. Je moet de kleuren dan wel op de juiste wijze mengen. Hoe meng je kleuren? Door de zuivere primaire kleuren rood en geel te mengen ontstaat de kleur oranje. Dit is een secundaire kleur. Je kunt ook drie primaire kleuren met elkaar mengen. De kleuren die dan ontstaan zijn tertiaire kleuren.

 

Secundaire kleuren en tertiaire kleuren

Hoe meng je kleuren als je een secundaire kleur wilt verkrijgen? Door het mengen van twee primaire kleuren ontstaat, zoals al eerder is opgemerkt, een secundaire kleur. Voorbeelden van secundaire kleuren zijn groen, oranje en paars. Je krijgt de kleur oranje door de twee primaire kleuren rood en geel te mengen. Hoe krijg je de kleur paars? Door de twee primaire kleuren rood en blauw te mengen. De kleur groen krijg je door de twee primaire kleuren geel en blauw met elkaar te mengen. Hoe meng je kleuren als je een tertiaire kleur wilt verkrijgen? Door drie kleuren met elkaar te mengen. Dat kunnen, zoals eerder opgemerkt, drie primaire kleuren zijn. Je kunt echter ook een tertiaire kleur krijgen door een primaire kleur met een secundaire kleur of door twee secundaire kleuren met elkaar te mengen. Je kunt bijvoorbeeld de primaire kleur rood en de secundaire kleur groen of de twee secundaire kleuren oranje en paars met elkaar mengen. Je krijgt dan de kleur bruin. Je kunt de tertiaire kleur bruin ook verkrijgen door de drie primaire kleuren rood, geel en blauw met elkaar te mengen.

 

Het zelf maken van een bepaalde kleur

Hoe meng je kleuren als je zelf een bepaalde kleur wilt maken? Heb je bijvoorbeeld zandkleur nodig? Zandkleur kun je zelf mengen met bruin en wit of door een beetje blauw, een beetje rood, wit en geel te gebruiken. Je kunt zandkleur ook zelf maken door een klein beetje blauw, een beetje rood en iets meer geel en wit te gebruiken. Andere kleuren die je zelf kunt maken zijn onder andere zwart, turquoise of aquamarijn, roze en petrol. Door rood en wit te mengen kun je de gewone kleur roze maken. Wil je bijzondere tinten roze maken? Meng er dan een klein beetje geel, of wat blauw of grijs of groen doorheen. Wil je de kleur petrol-blauw maken? Meng dan blauw met een vleugje grijs. Wil je de kleur petrol-groen maken? Dan moet je er nog een vleugje groen aan toevoegen.

 

De populaire kleur taupe

De kleur taupe is een populaire kleur voor onder andere interieurs. Deze kleur, die ook te vinden is onder de naam leverkleur, is een subtiele en ook wel rustige kleur. De basiskleur taupe kan met heel veel andere kleuren worden gecombineerd. De kleur taupe, die een luxe uitstraling creëert, kan de basis voor het interieur in jouw woning zijn. Heb je gekozen voor deze kleur in je interieur? Dan kun je meer pit geven aan je woning door het toevoegen van opvallende kleuren aan je interieur of door te zorgen voor meer patronen op bijvoorbeeld de bank.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *