Lekkage in de vloerverwarming: zo los je het op

Lekkage in de vloerverwarming: zo los je het op

Veel woningen hebben tegenwoordig vloerverwarming. Vloerverwarming is de ideale manier om een ruimte gelijkmatig en snel te verwarmen. Bovendien zorgt vloerverwarming voor heerlijk warme voeten. Maar vloerverwarming kent niet alleen maar voordelen. Een groot nadeel is dat de leidingen onder de vloer zitten. Als een leiding gaat lekken, levert dit dus een hoop gedoe op.

Lekkage herkennen

Een lekkage van een vloerverwarmingsinstallatie kan je op een aantal manieren herkennen. Zo zullen er soms vochtplekken ontstaan op de muren, omdat de muren het water van de lekkage zullen absorberen. Het is ook verstandig om zo nu en dan de druk van de cv-ketel te controleren. Is er constant sprake van drukverlies? Ook na het bijvullen? Grote kans dat je te maken hebt met een lekkende vloerverwarming. Andere factoren waar je op moet letten: een deel van je vloer warmt niet op en de voegen van je tegelvloer verkleuren.

Heb je het vermoeden een lekkende vloerverwarming te hebben? Controleer dit dan eerst met een warmtebeeldcamera. Met een warmtebeeldcamera kan je lekkages in leidingen op sporen zonder dat hiervoor de hele vloer opengebroken moet worden.

Oorzaak lekkage

Maar hoe ontstaat zo’n lekkage nou eigenlijk? Het kan simpelweg al mis zijn gegaan bij het aanleggen van de vloer. Als men niet voorzichtig te werk is gegaan, kunnen de leidingen zijn beschadigd. Ook als het leidingwerk verkeerd is gelegd, kan dit leiden tot een lekkage. Mogelijk is er ergens een gat ontstaan. Een andere oorzaak is het losschieten van de koppelingen.

Lekkage aanpakken

Het is belangrijk om een lekkende vloerverwarming zo snel mogelijk aan te pakken. Een lekkage kan namelijk flink schade opleveren aan zowel de vloer als de muren. Bovendien is een vochtprobleem in huis slecht voor je eigen gezondheid. Het risico op schimmels neemt namelijk toe.

Het repareren van een lekkende leiding van de vloerverwarming is een hoop werk. Je bent daarom beter af om een professional  in te schakelen. Een lekkage specialist kan een lekkende vloerverwarming vakkundig repareren. Zo ben je snel van je probleem af en weet je zeker dat de lekkage niet zal terugkeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *