Transformeer je standaard nieuwbouw trap tot een eyecatcher

Transformeer je standaard nieuwbouw trap tot een eyecatcher

Vindt er voor jou binnenkort een bijzonder moment plaats en krijg je na lang wachten eindelijk de sleutel van je nieuwbouwwoning? Van harte gefeliciteerd! Er breekt een mooie periode aan die in het teken staat van een nieuw begin op je prachtige nieuwe stek. Maar voordat je er kunt gaan wonen, moet je flink aan de slag om het huis aan te kleden. Naast het nodige schilderwerk en het leggen van vloeren, moet je ook de standaard witte trap van een fraaie en veilige bekleding voorzien. Dat werk kun je uiteraard het beste uit handen geven aan een specialist in traprenovatie. Nu horen we je denken: de trap in een nieuwbouwhuis renoveren?

Het op een professionele manier afwerken van een nieuwbouw trap is in feite hetzelfde als een traprenovatie. Vandaar de term. Wil je weten hoe je in je fonkelnieuwe huis de trap van je dromen kunt realiseren? Lees dan snel verder.

nieuwbouw trap

Hoe wordt een nieuwbouwtrap afgewerkt?

Bij het afwerken van een nieuwbouwtrap plaatst een expert op het gebied van traprenovatie zogenaamde overzettreden over de bestaande traptreden. De overzettreden worden gemaakt van slijtvaste en duurzame materialen zoals PVC, HPL en vinyl. Die zijn verkrijgbaar in tal van verschillende uitvoeringen. Daarom is het mogelijk om je nieuwbouwtrap te laten bekleden in een stijl die perfect past bij jouw woonstijl en persoonlijke wensen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Of je nu de voorkeur geeft aan een vurenhouten trap of een exemplaar met een natuursteen look. Met een droomtrap is je nieuwe huis hoe dan ook helemaal compleet.

Lange levensduur en minimaal onderhoud

Wil je van de trap in je nieuwbouwwoning een onderhoudsvrije trap maken? Met behulp van overzettreden van kras- en slijtvaste kunststoffen wordt dit door een specialistisch bedrijf binnen één dag gerealiseerd. De overzettreden zijn oersterk en omdat ze makkelijk zijn schoon te houden, heb je er weinig omkijken naar. Als je gaat voor minimaal onderhoud en een lange levensduur, kun je bijvoorbeeld kiezen voor PVC-overzettreden. Dit materiaal brengt een aantal grote voordelen met zich mee. Een PVC-trap kan door de stevigheid van het materiaal bijvoorbeeld heel goed tegen een stootje. Met naadloze PVC-overzettreden zorgt een expert ervoor dat vuil en stof geen kans krijgen. Je hoeft PVC-trapbekleding daarom minimaal te onderhouden. Maar het oog wil natuurlijk ook wat. Daarom is het goed om te weten dat PVC-overzettreden verkrijgbaar zijn in vele moderne kleuren.

Budgetvriendelijke oplossing

Bij traprenovatie wordt tegenwoordig ook vaak voor HPL-trapbekleding gekozen. HPL staat voor High Pressured Laminate en leent zich perfect voor traprenovaties. Je kunt kiezen voor een traprenovatie met HPL overzettreden als de traptreden van je trap niet afgerond, maar recht zijn. Het materiaal heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast heb je een ruime keuze in kleuren en designs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *