Zo verschijn je altijd uitgerust op de bouwplaats

Zo verschijn je altijd uitgerust op de bouwplaats

Als je werkzaam bent in de bouw is het van essentieel belang dat je altijd voor de volle 100% aanwezig bent. Dit betekent niet alleen dat je in opperste concentratie kunt werken, maar ook dat je voldoende voor jezelf zorgt. Een goede nachtrust is hierbij van cruciaal belang. Juist wanneer je werkt met gevaarlijke apparatuur is het belangrijk dat je concentratievermogen optimaal is. Een goede nachtrust is dan ook onmisbaar. Toch blijken veel mensen hier toch wel wat moeite mee te hebben. Maar hoe komt dat eigenlijk? En hoe kan je dit probleem voorkomen?

Zeker met een fysieke en zware baan is het belangrijk dat het lichaam voldoende tot rust kan komen. Het kan echter ook zo zijn dat je lichaam oververmoeid raakt en dat je daardoor slechter slaapt. Daarnaast kan piekeren, de verkeerde keuze maken uit bedden, matrassen en hoofdkussens ook de boosdoeners zijn. Er zijn verschillende manieren om jouw nachtrust te verbeteren, zodat je je productiviteit op de bouwplaats een boost kunt geven. In dit artikel geven we enkele praktische tips.

Optimaliseer de slaapkamer

Voor een goede nachtrust is het essentieel om de slaapkamer te optimaliseren. Schaf daarom een kwalitatief bed, matras en beddengoed aan om jouw nachtrust zoveel mogelijk te verbeteren. Maar wanneer weet je dat jouw huidige slaapcombinatie niet meer afdoende werkt? Dit kan je eenvoudig herkennen doordat je fysieke ongemakken gaat ervaren na het slapen. Bijvoorbeeld een pijnlijke rug of nek. En aangezien je met fysiek werk juist je lichaam in topconditie probeer te houden, moet je dit natuurlijk zien te voorkomen.

Ga daarom naar een speciaalzaak en doe een zogenaamde ligtest. Hierbij probeer je verschillende slaapcombinaties uit en laat je je adviseren door de verkoper. Hij kan op basis van jouw slaaphouding vertellen welke combinaties het meest geschikt zijn en jouw lichaam voldoende zullen ondersteunen.

Wist je dat ook je keuze voor een dekbed allesbepalend is voor een kwalitatieve nachtrust? Een gezond slaapklimaat is essentieel om in een diepe slaap te komen. Als je snel transpireert of het juist snel koud hebt, is het belangrijk dat een dekbed goed vochtafdrijvend en warmteregulerend werkt. Dekbedden kopen van Weidswonenenslapen is dan ook de eerste stap naar een betere nachtrust.

Optimaliseer de slaapkamer

Beperk cafeïne houdende drankjes

Als je zwaar fysiek werk doet, kunnen we het ons voorstellen dat je al snel naar cafeïne houdende drankjes grijpt. Deze werken immers goed om op korte termijn een energieboost te krijgen. Toch zijn deze drankjes minder geschikt als je in de nacht ook nog eens lekker wilt slapen. Uiteindelijk raak je dus in een vicieuze cirkel. Je slaapt minder, waardoor de vraag naar cafeïne stijgt en je drinkt meer cafeïne, waardoor je juist weer slechter slaapt. Doorbreek deze gewoonte en beperk het aantal cafeïne houdende drankjes tot maximaal 2 per dag. Drink ze tevens nooit in de uren voor het slapengaan.

Maak een to-do lijstje

Wanneer je op de bouwplaats werkt, zal je merken dat het werk nooit ophoudt. Je gaat, zelfs als je thuis bent, in je hoofd gewoon maar door. Maak daarom een to-do lijstje om je gedachtes te ordenen. Schrijf op wat je de volgende dag allemaal moet doen en welke zaken de hoogste prioriteit hebben. Door deze zaken op te schrijven, maak je je hoofd leger en zal je gemakkelijker in slaap kunnen vallen onder jouw heerlijke donzen dekbed van Weidswonenenslapen.nl. Slaap lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *