Tips: woning zoeken in Haarlem of Amsterdam? 

Tips: woning zoeken in Haarlem of Amsterdam? 

Ben je op zoek naar een woning in Haarlem of Amsterdam? Dan zal het misschien niet altijd even goed meevallen iets naar je zin te vinden dat ook nog eens binnen het beschikbare budget valt. Lees daarom de volgende tips eerst goed door voordat je op zoek gaat. Zo heb je de beste kans een geschikte woning te vinden in een van deze twee plaatsen. 

Waar wil je wonen?

Bekijk de nieuwbouw Amsterdam of zoek naar de nieuwbouw Haarlem op NieuwWonen Haarlem. Kies je voor een plek in de binnenstad waar je alles binnen handbereik hebt of verkies je wonen in een rustige buitenwijk? De prijzen in de binnenstad zullen aanzienlijk hoger liggen dan die aan de buitenrand dus dat is zeker een zaak om rekening mee te houden. 

Ook zijn het type woningen compleet anders. Zo wordt er in veel wijken rondom de stad gebouwd aan nieuwe woningen en hier vind je dan ook veel meer nieuwbouwwoningen. Het centrum van de steden, en dan voornamelijk Amsterdam, kent echt oude panden waar je in een mooie oude woning kunt wonen. Dit heeft natuurlijk zowel voor- en nadelen. 

nieuwbouw Amsterdam
nieuwbouw Amsterdam

nieuwbouw Haarlem

Houd rekening met je budget

Houd altijd rekening met je beschikbare budget. In de stad wonen kan wel ideaal zijn maar niet als je er iedere maand krom voor ligt om de huur of aflossing van je hypotheek te betalen. Kijk wat er mogelijk is binnen je beschikbare budget en zoek alleen naar woningen die daarbinnen passen om teleurstellingen te voorkomen. 

Zo ligt het bedrag voor een woning in het centrum van Amsterdam natuurlijk een stuk hoger dan in Haarlem. Voor veel mensen is het centrum van Amsterdam niet betaalbaar en wijken daarom uit naar een andere wijk die verder buiten het centrum van de stad woont. 

Maar dit is precies de reden waarom veel mensen er dan voor kiezen om naar Haarlem te verhuizen. Want vanaf Haarlem ben je ook al met een kwartier in het centrum van Amsterdam. De afstanden van andere wijken buiten Amsterdam naar het centrum kunnen al snel nog langer dan een kwartier zijn. Toch heb in Haarlem een zeer gezellig centrum wat je juist in veel andere wijken niet hebt.

Kies voor nieuwbouw

Heb je niet zoveel zin in een woning die al wat ouder is en waar veel aan opgeknapt dient te worden? Kijk dan ook eens naar de nieuwbouwprojecten in een van beide steden. Er wordt volop gebouwd en nieuwbouw heeft ook voordelen. Zo kom je terecht in een woning die van alle moderne gemakken voorzien is en milieuvriendelijk is doordat er bijvoorbeeld een warmtepomp in geplaatst is of er zonnepanelen op het dak liggen. 

Verdere voordelen van nieuwbouw

Overweeg je een nieuwbouwwoning te kopen dan betaal je alleen de kosten voor het huis zelf. En er komen geen extra kosten bij zoals die voor een notaris of overdrachtsbelasting omdat de woning Vrij op Naam aangekocht wordt. Daarnaast is een nieuwbouwwoning in principe dusdanig in orde gemaakt dat je er zelf minder aan hoeft te doen dan bij aan een reeds bestaand huis. 

Schrijf je tijdig in

Houd er rekening mee dat er vaak veel interesse is in nieuwbouwwoningen. Deze zijn populair en soms wordt er ook geloot om de beschikbare plekken. Indien je een nieuwbouwwoning wilt huren schrijf je je het beste tijdig in bij diverse woningcorporaties zodat je de meeste kans maakt snel een geschikte woning te vinden.

Zeker nu de vraag naar woningen zo hoog is, is het moeilijk om de juiste woning voor jou te vinden. Daar komt bij dat de Randstad en helemaal gebied in en rondom Amsterdam enorm populair zijn. Dit zorgt er allemaal voor dat het extra belangrijk is om veel tijd in de zoektocht te steken en je op zoveel mogelijk plekken in te schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *