Zo creëer je een levende groene muur in huis

Zo creëer je een levende groene muur in huis

We leren de kwaliteiten van groen steeds meer waarderen. De meeste mensen kiezen tegenwoordig dan ook niet meer voor een simpel plantje in de woonkamer. Steeds vaker gaan we op zoek naar originele ideeën om nog meer groen in huis te verwerken. Een goede ontwikkeling, want planten hebben niet alleen luchtzuiverende kwaliteiten, maar maken ook nog eens echt gelukkig. Kortom: genoeg redenen om meer planten in huis te halen. En hoe kun je dit beter doen dan door middel van een levende groene muur in huis. Een groene wand met planten om jouw interieur een enorme boost te geven. Maar hoe creëer je deze? Waar moet je aan denken? In dit artikel geven we enkele handige tips.

Verticaal groen

Een groene muur, ook wel verticaal groen genoemd, biedt veel voordelen. Allereerst is het de perfecte manier om een muur snel een geheel andere uitstraling te geven. Daarnaast neemt het ook veel minder ruimte in beslag. Je hoeft geen gigantisch grote ruimte te hebben om meer groen in huis te plaatsen. Bij een groene wand hoef je geen pot in de hoek van de kamer te zetten of ruimte te zoeken voor enkele nieuwe planten. Het enige wat je nodig hebt is een vrije, verticale wand.

Wil je liever niet een hele wand vol planten? Maar wil je toch extra groen plaatsen? Kies dan voor bijvoorbeeld een plantschilderij. Dit is ook een geheel unieke manier om meer groen in huis te plaatsen. En je hebt niets anders nodig dan een stukje vrije ruimte op de muur.

De juiste planten

Sommige mensen vinden het lastig om planten in huis te houden. Vooral omdat het heel extra werk kost. Je wil niet een hele groene muur hebben die over enige tijd er helemaal niet meer zo mooi uitziet. Daarom is het belangrijk dat je de juiste planten in huis haalt. Kies bij voorkeur voor planten die juist zo min mogelijk beroerd moeten worden om mooi te blijven. Dit zijn de planten waar je weinig aandacht aan hoeft te schenken en die met de juiste locatie al enorm blij zijn.

Laat je bij het kiezen van planten altijd informeren door iemand die er echt verstand van heeft. Zo weet je precies wat je moet doen om jouw groene wand ook echt groen te houden.

Denk ook aan een irrigatiesysteem

Een groene muur vraagt om een net wat andere aanpak dan een simpele plant in een pot. Het is bijvoorbeeld prettig wanneer je over een automatisch irrigatiesysteem beschikt. Al helemaal wanneer dit op kantoor is. Zo hoef je niet na te denken over het bevochtigen van de planten. Dit gebeurt geheel automatisch, waardoor de planten er eigenlijk altijd prima uit blijven systeem. Het is wel belangrijk dat het irrigatiesysteem afgestemd is op de wensen van de planten. Zo geniet je van meer gebruiksgemak en weet je zeker dat dit een positief effect heeft op de gebruikte planten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *