De beste tips om een thuiswerkplek in eigen tuin te creëren

De beste tips om een thuiswerkplek in eigen tuin te creëren

In de afgelopen jaren is thuiswerken steeds meer de norm geworden. Mede door corona, maar ook voor die tijd zagen we dit al steeds vaker gebeuren. Dat is ook niet verrassend, want thuiswerken biedt veel voordelen. Daarnaast hebben werkgevers inmiddels al zoveel geïnvesteerd in het thuiswerken, dat het financieel gezien ook het slimst is om dit gedeeltelijk te blijven doen. Flexibel werken is tevens iets waar veel mensen naar op zoek zijn. Nu het aantal zzp’ers in ons land ook nog eens blijft toenemen, zien we dus ook een groeiende vraag naar thuiskantoren ontstaan. Thuiswerken zonder thuiskantoor is op de lange termijn onmogelijk.

Om effectief thuis te kunnen werken, is het belangrijk dat je in een aparte ruimte in of buitenshuis kunt werken. Eentje die afgesloten kan worden en waar je dus niet gestoord wordt door de alledaagse geluiden van het gezin.

Vind je een afgescheiden ruimte in huis echter nog altijd niet genoeg? Ook omdat je dan nog steeds geluid van buitenaf hoort? Dan biedt een tuinkantoor wellicht de oplossing. Maar wat is dat precies? En hoe realiseer je deze?

Wat is een tuinkantoor?

Sinds dat we steeds vaker zijn gaan thuiswerken, zien we ook dat mensen massaal op zoek gaan naar manieren om effectiever vanuit huis te kunnen werken. Gewoon aan de eettafel of vanaf de bank is eigenlijk geen optie. Dit leidt enkel tot heel veel afleiding en te weinig efficiënt werken. Zelfs een afgesloten ruimte in huis is niet altijd genoeg. Ook dan kunnen gezinsleden zonder problemen binnenkomen. Daarnaast hoor je nog altijd de geluiden die in huis aanwezig zijn. Zeker in een druk gezin. Een luxe kantoorunit in eigen tuin biedt dan het verschil. Geen kantoorruimte in huis dus, maar in eigen tuin.

Dat kan op verschillende manieren. Er zijn tegenwoordig bedrijven waarbij je een kant-en-klare buitenunit kunt kopen. Deze wordt in de fabriek geproduceerd en dus van tevoren gereed gemaakt. Je hoeft hem enkel nog in de tuin te plaatsen en je kunt er gelijk van genieten. Hiermee bespaar je dus ongelooflijk veel tijd. Bovendien is het maatwerk. De units zijn in verschillende formaten verkrijgbaar, zodat er voor vrijwel elke tuin wel een geschikt kantoor verkrijgbaar is. Handig wanneer je zelf twee linkerhanden hebt en er gewoon zeker van wil zijn dat het op de juiste manier wordt gedaan.

Zelf een tuinkantoor creëren

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om zelf een tuinkantoor te maken. Het is het handigst wanneer je hiervoor al een bestaand gebouw gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan een schuur. Deze kun je heel eenvoudig ombouwen tot kantoor. Wanneer je echt zelf de eerste planken moet slaan, dan zal dit heel veel tijd, materialen en energie kosten. Meestal moet je hier ook vakmensen voor inschakelen. Bereken daarom van tevoren of het voordeliger is om het zelf te doen of om een kant-en-klare unit te kopen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *