Dit zijn de beste manieren om je kantoorpand een hoger energielabel te geven

Dit zijn de beste manieren om je kantoorpand een hoger energielabel te geven

Op alle fronten proberen we minder CO2 uit te stoten. Huishoudens, boeren, bedrijven, auto’s en uiteraard ook kantoorpanden. Sinds begin dit jaar moeten deze laatste ten minste energielabel C hebben. Helaas is het zo dat merendeel van de panden daar niet aan voldoet. Ben jij eigenaar van zo’n kantoorpand? Lees dan vooral verder, want wij geven je handige tips om het Energielabel van jouw kantoor te verbeteren.

Niet meer stoken voor de buitenwereld: elektrische warmtepanelen

Wanneer een groot deel van de warmte ontsnapt naar buiten, stook je voor niks. Gelukkig zijn er tegenwoordig handige mogelijkheden om dat te voorkomen. Zorg voor goede aluminium deuren en ramen met hoog rendementsglas en plaats infrarood warmtepanelen. Infraroodpanelen zijn een stuk zuiniger en geven gerichte warmte. De infrarode straling verwarmt ook de muren, vloer en meubels, waardoor de warmte ook nog eens veel langer blijft hangen. Een andere manier om te verduurzamen op het gebied van verwarming, is door een warmtepomp te plaatsen of gebruik te maken van stadswarmte, als dit beschikbaar is. Vraag hierover informatie bij je energieleverancier.

Elementengevel

Elementengevels zijn fantastisch om een kantoorgebouw er compleet anders uit te laten zien. Het geeft het pand een prachtige, moderne upgrade. Daarbij heeft een elementengevel nog tal van voordelen. Zo zijn ze heel snel aan te brengen en bieden meer veiligheid en duurzaamheid. Aluminium elementengevels voldoen aan de allerhoogste eisen op het gebied van weerbaarheid, zoals inbraakwering en wind- en waterdichtheid. Daarbij hebben zij een zeer hoog isolatievermogen en zijn de elementen recyclebaar in de toekomst.

Betere isolatie

Werp ook eens een kritische blik op de isolatie van je pand, of -nog beter- huur hiervoor een expert in. Een goed geïsoleerd pand houd de gecreëerde temperatuur langer in stand. In de zomer blijft het langer koel en in de winter langer warm. Er zijn diverse vormen van isolatie. Denk aan dak- en spouwmuurisolatie, aluminium kozijnen met hoogrendementsglas (HR++) en kruipruimte-isolatie. Het is even een investering, maar dit heb je waarschijnlijk in enkele jaren terug verdiend. Je bespaart namelijk op je energierekening.

Aluminium vouwwanden en binnendeuren

Ook het interieur van het kantoorgebouw kan veel profijt hebben van een dergelijke upgrade. Denk bijvoorbeeld aan scheidingswanden in de vorm van vouwwanden om energie te besparen. Aluminium binnendeuren bieden eveneens een hoge isolatiewaarde, zowel op het gebied van geluid als thermische isolatie. Dit verhoogt het comfort en draagt ook bij aan het vasthouden van de warmte of juist de koelte in het pand.

Zonnepanelen

Voor de opwekking van je eigen energie kun je zonnepanelen laten aanbrengen: deze zijn duurzaam en winstgevend. Je maakt gebruik van je eigen, gratis elektriciteit. Dit is een boost voor je energielabel en het is goed voor je zakelijke portemonnee, ook niet onbelangrijk! Aangezien je minder fossiele brandstoffen gebruikt, helpen zonnepanelen bij het verduurzamen van je pand.

Of je nu kiest voor zonnepanelen, aluminium ramen en deuren of een flitsende elementengevel, er zijn veel maatregelen die je kunt nemen om je Energielabel te verbeteren. Je voldoet dan niet alleen aan de eisen maar bent echt beter bezig voor het milieu!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *