Zelf pallets verkopen, hoe doe ik dat?

Zelf pallets verkopen, hoe doe ik dat?

Gedurende de werkdag gebruik je wellicht veel pallets. Na een tijdje kan het zijn dat je deze niet meer gebruikt. De pallets laten liggen zal dan zonde zijn. Je kunt dan kijken naar verschillende manieren om de pallets te verkopen. Er zijn een aantal mogelijkheden op dit gebied. Door gebruik te maken van een van deze manieren zorg je ervoor dat je van de pallets af komt en dat je er nog wat aan terug kunt verdienen. Ook kun je zelf weer nieuwe pallets kopen die een nieuw leven hebben gekregen. Klik hier voor de webshop van de Palletcentrale om zelf voor herbruikbare pallets te gaan, óf de jouwe te verkopen.

Zelf verkopen via de verkooppagina’s 

De pallets verkopen kan bijvoorbeeld door deze op een van de verkooppagina’s te zetten. Er zijn altijd mensen op zoek naar pallets om te gebruiken voor verschillende klusprojecten. Je kunt hierbij zelf het bedrag bepalen dat je ervoor terug wilt hebben. Hierbij moet je wel rekening houden met vraag en aanbod. Niet iedereen is bereid om een groot bedrag te betalen voor gebruikte pallets. Ook moet je hierbij opletten dat je zoveel mogelijk informatie geeft. Denk bijvoorbeeld aan het merk, de afmetingen en de eventuele extra palletranden. Wees dus zo volledig mogelijk.

Pallethandelaren kopen jouw oude pallets op 

Ook pallethandelaren zijn vaak geïnteresseerd in jouw pallets. De oude pallets verkopen aan pallethandelaren zorgt ervoor dat de pallets niet tussen het afval belanden. Daarbij zijn er altijd mensen die de opgekochte pallets willen kopen. Deze worden door professionals tegen een lager bedrag aangeboden. Zeker als de pallets slechts eenmalig nodig zijn, zoeken mensen voornamelijk naar de goedkopere varianten. Je kunt pallets van verschillende materiaalsoorten aanbieden. Ook de afmetingen maken voor de verkoop niet uit. Zo kun je dus ook jouw relatief kleine pallets van kunststof of hout aanbieden aan de pallethandelaren.

De prijs en de staat van de pallets 

Heb je pallets die kapot of beschadigd zijn? Ook deze oude pallets verkopen levert jou nog een bedrag op. Vooraf zal de pallethandelaar namelijk altijd kijken of de pallets nog te repareren zijn. Het is daarbij wel belangrijk dat de reparatie mogelijk is. De pallets moeten namelijk doorverkocht worden aan consumenten. Als dit allemaal goed lukt ben jij binnen een korte tijd van jouw pallets af. Ook wordt dan de prijs bepaald. Kunststof pallets zijn over het algemeen duurder. Bij houten pallets zit er een verschil tussen EPAL Europallets en bepaalde afmetingen. 

Ga voor eigen herbruikbare pallets 

Wil jij jouw oude pallets verkopen of juist pallets kopen die een tweede leven hebben gekregen? Pallethandelaren kunnen jou altijd helpen en zorgen ervoor dat jij een eerlijke prijs terugkrijgt voor de oude varianten. Ook betaal je nooit teveel voor herbruikbare pallets. Zo heb je altijd een oplossing in handen voor het transport van producten en ben je verzekerd van kwaliteit. De staat van tweedehands pallets is namelijk altijd goed genoeg om nog een ronde te gebruiken. Door goed op de informatie te letten weet jij precies hoeveel draagvermogen de pallets bevatten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *