Betonrot reparatie en herstel door Kreeft

Betonrot reparatie en herstel door Kreeft

Overal waar gewapend beton gebruikt wordt, kan betonrot optreden. Een appartementencomplex, een kantoorgebouw of een parkeergarage: allen kunnen te maken krijgen met dit fenomeen. Betonrot is een ietwat verwarrende term. Bij het woord ‘rot’ denkt u al snel aan iets dat verrot is, zoals verrotting bijvoorbeeld bij hout kan optreden.

Bij betonrot is er geen sprake van verrotting. Hiermee wordt het proces bedoeld waarbij de wapening van gewapend beton gaat roesten. Deze roest kan ontstaan door schade aan de buitenzijde van het beton, maar ook door fouten die zijn gemaakt tijdens het aanbrengen. Zo kan er te weinig afstand tussen het betonoppervlak en de wapening zijn, met betonrot als gevolg. Dit verzwakt de algehele constructie van een gebouw. Het goede nieuws is dat betonrot herstellen een mogelijkheid is. Een specialist zoals Kreeft Betonrenovatie & Injectietechnieken kan u hierin bijstaan.

Welke soorten betonrot zijn er?

Er mag gesproken worden van betonrot bij zichtbare schade aan het beton als gevolg van het roesten van de wapening. Het hangt van de situatie af om welke soort betonrot het gaat. Hieronder worden de twee meest voorkomende soorten betonrot voor u op een rijtje gezet.

IJzerroest

Voordat een specialist betonrot kan repareren, dient te worden vastgesteld om wat voor variant het gaat. Bij ijzerroest ontstaat er corrosie aan de wapening door een carbonatiefront. Mocht de dekking niet voldoende zijn, dan kan beton sneller aangetast worden door ijzerroest. Dit heeft scheuren in het beton tot gevolg.

Betonstaalroest

Daarnaast is betonreparatie nodig als er sprake is van betonstaalroest. Hierbij gaat niet-gecarbonateerd beton roesten doordat er chloriden in het beton aanwezig zijn. Hierbij kan het gaan om externe chloriden, maar deze stoffen kunnen ook aanwezig zijn in de versnellers die aan de specie zijn toegevoegd. De schade zal relatief klein zijn, maar alsnog is de betonrot herstellen de beste optie.

Betonrot in de vloer

Deze corrosie kan zich op meerdere manieren manifesteren. Zo kan er sprake zijn van betonrot in de vloer. Als gevolg hiervan zijn duidelijke scheuren te zien. Besluit u hier niets aan te doen, dan gaat dit van kwaad tot erger. De algehele constructie wordt steeds zwakker, met alle gevolgen van dien. U wilt niet het onderwerp worden van een nieuwsbericht over een instortend gebouw, zoals we de laatste tijd wel vaker dit soort berichten de revue zien passeren. Voorkom daarom extreme belasting en schakel zo snel mogelijk een gespecialiseerd bedrijf in.

Betonrot laten repareren door een professioneel bedrijf

Een betonrotreparatie kan verdere schade voorkomen. Bovendien zorgt het ervoor dat de constructie van een gebouw er weer jaren tegenaan kan. Een bekend bedrijf met een goede reputatie op het gebied van betonrotreparaties is Kreeft Betonrenovatie & Injectietechnieken. Zowel constructieve als cosmetische betonreparaties behoren tot hun specialiteiten. Zij bekijken per situatie wat de beste oplossing is, bijvoorbeeld spuitbeton of handmatige reparaties. Voor meer info kunt u contact met hen opnemen of een gratis offerte aanvragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *