Kleur op kantoor

Kleur op kantoor

Mensen die fulltime op kantoor werken, brengen een groot deel van de dag door op hun werkplek. Het is daarom belangrijk dat mensen zich op hun gemak voelen op de werkplek. Dit kan je als werkgever doen door bijvoorbeeld fruit aan te bieden en zorgen dat de werkplek in orde is, maar er is meer. De inrichting van een kantoorplek draagt ook bij aan de werktevredenheid, kleur speelt hierbij onbewust een grote rol. Je leest een aantal tips die bruikbaar zijn om kleur aan te brengen op de kantoorplek.

Niet één perfecte kleur

Door middel van kleur is het mogelijk om mensen te beïnvloeden: kleurenpsychologie. Hier kan op een positieve manier op ingespeeld worden, door de juiste kleuren te kiezen. Hoe je dat doet, is afhankelijk van het doel. Je kiest andere kleuren voor mensen die met creatieve vraagstukken bezig zijn in vergelijking met mensen die aan ingewikkelde vraagstukken werken. We geven daarom een aantal voorbeelden van kleuren die je kunt gebruiken. 

Kleuren voor rust

In bijna elke kantoorruimte zie je de kleur wit wel voorbij komen. Wit is de kleur van rust en leidt daarnaast ook niet af. Wil je toch een toevoegen? Kies dan paars. Paars is een geschikte kleur voor studieruimtes en staat voor wijsheid. Dit gaat perfect samen met de kleur wit. 

Creatief en productief

Oranje en blauw zijn de kleuren die bijdragen aan creativiteit en productiviteit. Van oranje schijnen mensen creatiever te worden. Daarnaast zorgt oranje voor extra vrolijkheid. Wil je nog meer vrolijkheid? Kies dan ook voor geel op de kantoorplek. Maar let wel op: gebruik je te veel van deze kleuren, dan krijg je een explosie aan kleuren en dit werkt juist weer averechts. De kleur blauw staat bekend om productiviteit te verhogen. Daarnaast staat deze kleur voor vrijheid, wijsheid en intuïtie.  

Inrichting maakt het af 

Kleur hoef je natuurlijk niet alleen aan te brengen op de muur, je kunt het perfect verwerken in meubels, decoratie en accessoires. Door hier een goede balans in aan te brengen creëer je een prachtig geheel. Weet je niet zo goed hoe je hiermee moet beginnen? Kijk dan eens bij Kato. Dit bedrijf is gespecialiseerd in inrichting voor bedrijven, waaronder kantoren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *