Zelf je steigerhouten kinderbed maken

Zelf je steigerhouten kinderbed maken

Stel, je bent op zoek naar een kinderbed die precies in die ene hoek moet passen. Dat is niet makkelijk. In plaats van eindeloos te zoeken naar een kinderbed dat aan al jouw eisen voldoet, kan je ook zelf een kinderbed (laten) maken. Het bed zal heerlijk slapen (zeker met de hoogwaardige matrassen die je erbij kunt bestellen), het past precies op z’n plek en het matcht ook nog eens bij de rest van het interieur. Want als kiest voor steigerhout, dan hebben we het over een houtsoort dat heel goed te combineren valt met vele interieurstijlen.

Je eerste project: een ruimtebesparend kinderbed

Het zelf maken van steigerhouten meubelen, zoals een kinderbed maakt je trots en het geeft je voldoening. Reden genoeg om jezelf eens te verdiepen in het maken van een steigerhouten meubel en om er mee aan de slag te gaan. Een kinderbed is een goed project om mee te beginnen. Het bestaat uit drie delen: het frame, de lattenbodem en de afwerking van het hout. De lattenbodem hoef je niet zelf te maken, je kunt die ook bestellen bij een specialist in hout, zoals VanLonden.com. Als je een bed voor je kind wilt maken, is een hoogslaper een leuk idee, zoals bijvoorbeeld de steigerhouten hoogslaper Harry. Dit model is ideaal voor de wat kleinere kamer, met dit meubel wordt slapen, huiswerk maken en opbergen gecombineerd.Je eerste project een ruimtebesparend kinderbed

Voor de gevorderde projecten

Bij meubels die wat moeilijker zijn, heb je wat meer expertise en speciaal gereedschap nodig. Loungesets, banken of schuifdeuren hebben hoogwaardige schroeven nodig, deurbeslag en beitels, maar in veel gevallen ook een coating voor de afwerking. Voor een bank of stoel moet de rugleuning in een hoek worden gemaakt, waar je op maat gemaakte planken voor nodig hebt. Wil je dus zelf steigerhouten meubels maken, kies dan voor goede producten en professioneel advies.

Besteed je doe-het-zelf-project uit

Heb je een ontzettend leuk idee voor een meubel, maar niet de juiste vaardigheden? Of heb je gewoon geen tijd of zin om aan het werk te gaan? Of heb je geen tijd? Dan kun je je kinderbed of andere meubel ook laten bouwen door steigerhoutspecialist VanLonden.com. Neem contact met ons en het wordt voor je gemaakt. Je krijgt vakkundig advies en wij bezorgen bij jou een hoogwaardig meubel, die op ambachtelijke wijze is geproduceerd.

Resultaat: een kinderbed of meubel, die helemaal naar jouw wensen en op maat is gemaakt. Het duurt ongeveer vier weken voordat je bestelling klaar is. In deze periode wordt er met je overlegd wanneer de bezorgdag is. Je meubel wordt in een tijdsvak van 2 uur bij je bezorgd. Zo hoef je niet de hele dag thuis te blijven. En we komen je steigerhouten meubel monteren op de plaats waar hij komt te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *