Het nut van PCV vloeren

Het nut van PCV vloeren

Bij de term parket denken we direct aan het materiaal hout. Maar wist je dat er ook parketvloeren zijn van PVC? PVC is een kunststof en de parketvloeren van PVC zijn meerlaags en hebben een hoogwaardig karakter. PVC-vloeren hebben een aantal zeer grote voordelen en vandaar dat PVC als vloertype steeds populairder wordt bij veel mensen. Wij zetten een aantal van deze voordelen voor je op een rij:

Duurzaamheid

PVC-vloeren zijn uiterst duurzaam waardoor ze lang mee gaan. Vocht heeft bijvoorbeeld nagenoeg geen effect op de vloer. Je zult lang van je PVC-vloer kunnen genieten.

Sterk

Dergelijke PVC-vloeren zijn uiterst sterk en beschadigen niet snel, bijvoorbeeld wanneer er zware meubels overheen worden geschoven. Dit maakt dit vloertype dan ook uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen.

PVC zet niet uit en krimpt niet

Ken je dat, dat de deur ineens klemt in bepaalde periodes van het jaar? Zowel het hout in de deur als de houten vloer waar de deur overheen open en dicht gaat kunnen uitzetten en inkrimpen door veranderende temperaturen en omstandigheden. PVC-vloeren daarentegen liggen uiterst stabiel en werken, in tegenstelling tot houten vloeren dus niet. Zo krijg je geen kieren en geen bollingen.

pvc vloer

Zeer sterk dempend

Het geluidseffect van PVC-vloeren is een heel belangrijke positieve eigenschap. Zeker in appartementen is het vervelend wanneer bewoners op lagere etages last hebben van het rondlopen van personen over de vloer in het appartement boven hen. Je kunt moeilijk aan mensen vragen om altijd op sokken te lopen. Vloertypes als hout en tegels produceren een behoorlijke mate van geluid. PVC-vloeren dempen dit geluid juist. Ze absorberen de trillingen die ontstaan wanneer iemand met schoenen over de vloer loopt en smoren de geluiden. Ook voor jezelf is dat prettig.

Ze zijn gewoon erg mooi

Veel mensen overwegen om toch voor een houten vloer te gaan vanwege de warme en authentieke uitstraling. Veel PVC-vloeren zijn echter niet meer te onderscheiden van houten vloeren. Vaak bezitten ze zelfs een voelbare textuur waardoor het lijkt of er daadwerkelijk houtnerven voelbaar zijn.

Eenvoudig te leggen

Er zijn PVC-vloeren die worden verlijmd direct op het vlakke beton of op een zwevende ondervloer. Het is raadzaam om hier een vakman bij te betrekken zodat beoordeeld kan worden of de ondervloer volstaat voor het aanbrengen van de PVC-lamellen. Wanneer je zelf het PVC wilt aanbrengen dan kunt je kiezen voor de klikversie van dit vloertype. De lamellen of vlakken zijn dan al verlijmd op een ondervloer en je kunt ze gewoon in elkaar klikken zonder lijm, net zoals bij kliklaminaat.Eenvoudig te leggen

Eenvoudig te onderhouden

Op elke PVC-strook zit een afwerkingslaag die ervoor zorgt dat de slijtage van de vloer tot een minimum wordt beperkt. Deze laag is moeilijk doordringbaar voor vuil en vocht. Dat heeft als voordeel dat het eenvoudig is om de vloer te stofzuigen en te dweilen.

Uitstekende prijs/kwaliteitverhouding
PVC-vloeren zijn op veel plekken verkrijgbaar. PVC-vloeren bij Kwantum zijn altijd goed in prijs en kwaliteit. Het assortiment is breed dus je kunt daar vast een goede keuze maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *