Ontdek een PVC vloer

Ontdek een PVC vloer

De keuze voor een nieuwe vloer is doorgaans erg lastig. Tegenwoordig is de keuze niet meer beperkt, er zijn talloze vloeren waar je uit kunt kiezen om jouw woning mee te decoreren. De PVC vloer heeft de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen. Deze wordt niet alleen meer gebruikt op plaatsen waar de hygiëne een belangrijke rol speelt, maar pronkt ook in alledaagse woningen. Toch is niet iedereen bekend met de talloze voordelen van deze vloer. Hoog tijd om de PVC vloer eens goed onder de loep te nemen.

Wat is een PVC vloer?

Een PVC vloer heeft qua uiterlijk veel weg van een traditionele houten vloer. Deze wordt dan ook vaak als alternatief gebruikt voor laminaat, parket, natuursteen of hout. Er worden verschillende kunststof materialen gebruikt om de lagen in de PVC vloer te vormen. De vloer wordt voornamelijk gebruikt in ruimtes waar de kwaliteit hoog in het vaandel staat.wat is een pvc vloer

 

Voordelen van een PVC vloer

Er zijn verschillende redenen om voor een PVC vloer te kiezen. Wij hebben de belangrijkste voordelen voor jou op een rijtje gezet:

  • Maakt ieder interieur compleet: PVC vloeren zijn geschikt voor vrijwel elk interieur. Door de tijdloze en warme uitstraling zijn ze een geweldige toevoeging voor ieder interieur.
  • Geluiddempend: contactgeluiden op de vloer kunnen enorm nadelig zijn voor omwonenden. Iedereen die in een appartement, flat of tussenwoning woont, weet hoe vervelend het kan zijn om de buren bij elke beweging te horen. Ook bij gezinnen kan het vervelend zijn als je continu geluiden van bovenaf hoort, zeker als spelende kinderen duidelijk beneden te horen zijn. PVC werkt geluiddempend waardoor contactgeluiden verleden tijd zijn. Zo voorkom je geluidsoverlast en verhoog je het wooncomfort.
  • Duurzaam: PVC vloeren worden vaak gebruikt in ruimtes waar kwaliteit van groot belang is. Vloeren moeten veel doorstaan en kunnen daardoor snel in kwaliteit afnemen. Zo zie je dat sommige vloeren versplinteren, afbreken of barsten vertonen door een te zware belasting. PVC vloeren kunnen veel gewicht dragen. Zij zijn bestand tegen invloeden van buitenaf en blijven langer mooi. Hierdoor gaan ze een stuk langer mee en hoef je minder vaak de vloer te vervangen. Dit scheelt je op de lange termijn een hoop kosten. Daarnaast spreken we over een onderhoudsarme vloer. De vloer heeft weinig onderhoud nodig om zijn uitstraling te behouden. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een houten vloer die gebaat is bij een regelmatig onderhoud.
  • Betaalbaar: natuurlijke vloeren zijn over het algemeen erg prijzig. Niet alleen in onderhoud, maar ook in aanschaf. PVC vloeren hebben de uitstraling van een natuurlijke vloer, maar dragen daar verder geen lasten van. Het onderhoud is zeer minimaal en de aanschafkosten betaalbaar. Hierdoor krijg je letterlijk waar voor je geld.
  • Hygiënisch: de PVC vloer wordt vaak gebruikt in ruimtes waar hygiëne een belangrijke rol speelt, denk aan ziekenhuizen, kinderdagverblijven of andere openbare instellingen. Dit is met goede reden. PVC is geen broedplaats voor bacteriën en is gemakkelijk schoon te houden. Dit is tevens een groot voordeel voor mensen die kampen met allergieën of andere gezondheidsproblematiek

pvc vloeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *